Vaksinering: - Vi håper at flest mulig over 65 år vil vaksinere seg før neste gruppe står for tur

Therese-Mari Nybø Lindal oppfordrer de over 65 år til å ta en oppfriskningsdose.
  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

HELSE: Folkehelseinstituttet oppfordrer i disse dager deg over 65 år til å ta en oppfriskningsdose mot korona.

— Mange har inntrykk av at pandemien er på hell, men pandemien pågår for fullt enda. SUS har fortsatt daglige innleggelser av pasienter med covid. Sykdomsbildet og symptomene kan ha endret seg noe etter pandemien først startet, og man kan fortsatt utvikle alvorlige symptomer og bli alvorlig syk, sier kommuneoverlege Therese-Mari N. Lindal.

Apotekene tilbyr nå koronavaksinering på vegne av Randaberg kommune. En vil ikke motta innkalling til vaksinering, men må ta kontakt med enten Vitus apotek Randaberg eller Apotek 1 Randaberg for time. Dersom man har mulighet er det best å bestille time elektronisk, via Helseboka. Alternativet er å ta kontakt med apotekene på telefon.

— Fra 1. juli fikk de over 75 år tilbudet om ny dose, nå er det de som er i alderen 65-74 år sin tur. Vi har ikke opplevd så stor pågang som jeg kanskje ville forventet, sier Lindal.

Hun ber derfor om at alle over 65 år (og innbyggere med alvorlig immunsvikt) tar kontakt med apotekene for å bestille time til en 4.dose/oppfriskningsdose for å forebygge alvorlig sykdom.

– Man må være frisk når man skal vaksineres. I tillegg må det være fire måneder mellom dose 3 og dose 4. Hvis en har hatt korona etter dose 3, anbefales dose 4 når en har vært frisk i minst tre uker.

Publisert: