SISTE: Onsdag har NHO Service og Handel og HK Norge kommet til enighet. Streik blant butikkansatte ble dermed unngått.

Det var etter 11 timer på overtid hos Riksmekler at partene kom til enighet.

– Vi hat gitt arbeidstakerne vesentlig forbedret forutsigbarhet på flere områder, og det er også gitt gode lønnsøkninger, på alle ansiennitetstrinn, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Også HK Norge sier seg fornøyde med å ha unngått streik.

– Vi har vært opptatt av å videreutvikle Handelsoverenskomsten for å møte morgendagens arbeidsliv. Med dette resultatet tar vi et steg i riktig retning. Nå går forhandlingsresultatet til uravstemning, sier Christopher Beckham, forbundsleder i HK Norge.

Tidligere i dag var tilstanden en annen enn nå.

Flere timer på overtid pågår fortsatt meklingen mellom Handel og Kontor og NHO Service og Handel. Fører den ikke fram, blir det streik i varehandelen, skriver NTB.

Den opprinnelige fristen var ved midnatt natt til onsdag, men det mekles på overtid, melder arbeidsgiverorganisasjonens nettsider klokka 3. Meklingen er også oppført som pågående på Riksmeklerens side.

– Det mekles nå på overtid i oppgjøret mellom NHO Service og Handel og HK Norge. Inntil du får annen informasjon, skal du gå på jobb som vanlig, skriver Handel og Kontor på nett.

Partene har i to dager meklet om handelsoverenskomsten. Blant områdene partene mekler om, er lagerbestemmelser, arbeidstid, normalarbeidsdag og garantilønn. Partene brøt forhandlingene i mai.

Ved et eventuelt førsteuttak blir bediften Tools AS, avdeling Stavanger rammet. Her har man adresse ved kommunegrensen til Randaberg, i Dusaviksvingen, hvor man finner regionkontor og lager.