JUL: Flere hundre små og store ville ha et bilde med nissen, og Tor Dahle fra Lier (julenissen) kunne ikke skryte nok av tålmodigheten blant randabergbuen.

Køen strakte seg flere titalls meter og flere måtte stå timesvis for å få seg en smakebit av Coca Cola, samt få snurre på lykkehjulet og ta en VR-sledetur.

— Jeg har dratt rundt som nisse siden 2013, og merker at Coca Cola traileren er en større attraksjon på mindre tettsteder, enn i større byer, sier Tor Dahle.

I 2009 vant han NM som nisse, og siden den gang har han brukt november og desember til å reise rundt som nisse. Årets turné er planlagt å avslutte i Oslo den 20. desember, da etter å ha vært på reis fra Tromsø siden 20. november.

— I løpet av mine år som nisse har jeg opplevd både redde og begeistret barn. Noen har grått når de har sett meg, men andre har vist glede. Det at jeg gjør barn glad er det som er mest givende med jobben, avslutter Dahle.

Mens folk stod i kø gikk nissen rundt og hilste på samtlige. Foto: Simen Ingemundsen

Han kategoriserer seg som et rotehue, og forteller at mens han er på turné tar kona seg av forberedelsene til jul. De har vært sammen i 65 år, og det er ikke til å stikke under en stol at det er mye savn mellom dem fra seint november til dagene før julaften.

Dahle takker kona for at hun lar han få dra rundt i Norge for å gjøre det han liker aller best.

Kommer du tilbake til Randaberg ved en senere anledning?

— Oh Jess!, dette har vært en fantastisk dag. Sammenliknet med Oslo, er randabergbuen mer høflig. Tusen takk til dem som tok turen og gjorde dette til en minnerik dag.

Eventansvarlige i Coca Cola, Harald Berg takker for at randabergbuen tok turen for å hilse på. Foto: Simen Ingemundsen

Harald Berg er eventmanager for Coca Cola og er stolt over tradisjonen med Coca Cola traileren som har vært på norske veier siden 1999. Han selv har vært med siden 2011, og kaller høytiden for årets største høydepunkt.

— Det er ikke unormalt med så stor kø, men artig at så mange på dette tettstedet tok turen. Det er kjekt å se hvor gøy store og små har det og vi er glade for at randabergbuen gjorde dette til en stor attraksjon for oss. En fornøyelse å være her på Randaberg, sier Berg som allerede tenker å returnere ved en senere anledning.