KONSERTOMTALE: Tradisjonen tro holdt Øklands sin årlige julekonsert i Grødem kirke i går kveld, og denne gang med den alltid så humoristiske og grav alvorlige Tor Øyvind Skeiseid som gjest.

Det var et fint program trioen hadde satt i sammen for anledningen, og opplevelsene fra Nashville (eller Nash som Øklands kalte stedet etter turen) ble delt hyppig gjennom konserten, til stor fortvilelse (humoristisk vel å merke) fra ektefellene Tor Kjetil Espedal og Aril Schøld som ikke fikk være med på turen til USA.

— Tusen takk for at alle dere kom, dette er vilt. Gir dere selv en varm applaus, åpnet Øklands fra scenen.

Tor Øyvind Skeiseid fikk hele salen til å le da han fortalte om sine juletradisjoner hjemante Finnøy. Foto: Simen Ingemundsen

Etter å ha sunget seg gjennom noen egenkomponerte og noen klassiske julelåter, var det Tor Øyvind Skeiseid sin tur. Han fortalte hvor takknemlig han var for å bli invitert til å synge på julekonsert til Øklands, for det var nemlig slik at sist Skeiseid skulle synge (da han var betraktelig yngre) på julekonsert lå han syk hjemme. Så nå etter 38 år var det endelig hans tur.— Har dere gitt han en annen beskjed enn det jeg har, sa Aril Schøld og så på Økland søsknene.

— Nei, du ska bare snakka Øyvind, for det er du så god til, sa Merete, Kjetil og Aina til Skeiseid som ble ganske skuffet.

Allsang ble det også etterhvert som konserten dro ut. Foto: Simen Ingemundsen

Da begynte Skeiseid å fortelle om den blinde hanen Raymond, som ble 13,5 år. Den hanene som resten av haneflokken pikket øyene ut på, og som alltid fikk tilbringe julen inne sammen med familien Skeiseid. Det var en alvorlig historie, fortalt med et glimt i øye, og som publikum lo godt av.

— Hanen var en glede for oss og katten Purreløk, og et juleminne jeg aldri kommer til å glemmer, avsluttet Skeiseid.

Da han hadde fortalt om sine juletradisjoner ble det allsang, og det ble litt av en stemning da de flere hundre publikummerne satte i å synge sanger som blant annet «Så går vi rundt om en enebærbusk». Det var en fornøyelig konsert, med det lille ekstra, akkurat slik Øklands pleier å være. For det blir ikke riktig jul før Øklands har gjestet Grødem kirke.