MARKERING: Far Walter og sønn Håkon Håland, og resten av de ansatte ved Håland Hagesenter har ventet i over to år på at tunnelen skulle åpne. De har kjørt omveier for å gi kvalitet til kundene og mistet flere av sine drop-in kunder, men i dag kunne de endelig feire åpningen av Byhaugtunnelen. Nå regner de med å doble salget, og ser fram til julerushet starter for fullt i helgen.

— Det var riktig timing at tunnelen åpnet i dag, dette er en gledens dag for oss her i hagesenteret. Det at tunnelen åpner i dag passer perfekt nå som de travleste helgene ligger foran oss, sier far og sønn Håland.

De regner med å få solgt rundt 1200 juletrær de kommende helgene, og takker sine faste kunder som har holdt liv i hagesenteret den tiden tunnelen har vært stengt.

— Kundene har ikke sviktet oss, flere har kjørt 10 minutter ekstra for å komme til oss. De vil ha kvalitet framfor kvantitet, og vi er glad for at de da velger oss.

Nå er hagesenteret tilbake til 2019-nivå, men opplevde en 30 prosent økning under pandemien. Nå ser de fram til å selge unna roser, for er det noe som har tapt seg på hagesenteret siden 23. november 2020, så er det rosene fra Sør-Afrika.

Hver uke får de en kontainer full av roser, og de siste årene har de ikke solgt ut hele containeren. Så de er glad nå for at flere drop-in kunder får anledning til å handle hos dem.

— Noe av det vi har sett de siste par årene er at hageinteressen har økt blant folket. Det har økt vertikalt gjennom pandemiårene. Vi selger faktisk blomster til å ha i hagen til kunder fra Mandal og Bergen. Jeg tror på en dobling av salget av roser nå som tunnelen er åpen og gleder meg over helgen som er i vente, avslutter far og sønn Håland.