BOLIGPRISER: Samtlige av landets regioner opplevde boligprisfall, og den var sterkere enn vanlig i tredje kvartal, ifølge Eiendom Norge.

Dette gjelder ikke for Randaberg - se lenger ned i teksten.

Det kommer fram i de sju regionsrapportene for tredje kvartal som organisasjonen legger fram fredag.

– Det er normalt med nedgang i boligprisene i tredje kvartal, men i år var nedgangen noe sterkere enn tidligere år, sier kommunikasjonssjef Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

Verst gikk det i Notodden, der boligprisene falt med 6,6 prosent, mens de falt med hele 6 prosent i Hammerfest og 5,3 prosent i Steinkjer. I distriktsområdene i Vestfold og Telemark falt prisene med kun 0,1 prosent.

De siste fire kvartalene har det vært særlig høy prisvekst på Sør- og Vestlandet, og Haugesund og Karmøy har en samlet prisvekst på 6,8 prosent i perioden.

Randaberg kan melde om en oppgang i prisene de fire siste kvartalene, med en økning 5,3 prosent, noe også Sola har.

– Vestlandet og Sørlandet skiller seg ut som områdene med sterkest vekst i landet, noe vi også har sett i den månedlige boligprisstatistikken. Vi knytter denne utviklingen til at boligprisutviklinger her lenge har vært svak. Når olje- og gassnæringen som særlig har tilholdt på Sør-Vestlandet går godt igjen bidrar til dette en mer positivt utvikling i boligpriser her, sier sjef for kommunikasjon og poliitkk Erik Lundesgaard i Eiendom Norge.

(©NTB)