— Det er bare trist at de vil legge ned «Hele Rogaland leser»

Bibliotekar Alf-Helge Mitchell med siste bok utgitt i «Hele Rogaland leser»-prosjektet.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

LITTERATUR: Flere hundre tusen bøker er delt ut de siste 15 årene. Nå vil fylkespolitikerne legge ned prosjektet «Hele Rogaland leser». Det er Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre som foreslår dette i et felles budsjettforslag.

– Vi har bestemt oss for å legge ned prosjektet, og overfører de 500.000 vi hvert år bruker på Hele Rogaland leser til styrket satsing på lesestimulering i regi av fylkesbiblioteket, skriver fylkesordfører Ole Ueland til Stavanger Aftenbladet.

Det var i 2008 at man for første gang kunne ta turen innom Sølvberget i Stavanger sentrum for å hente seg en helt gratis bok. Den gang var det Arild Rein sin «Kaninbyen» som deltes ut. Det var først i 2010 at prosjektet «Hele byen leser», endret navn til «Hele Rogaland leser». Siden den gang har bibliotekene delt ut hundretusenvis av romaner, tegneserier, dikt, debattbøker og bildebøker.

Mitchell på jakt etter flere utgitte bøker av Arild Rein.

Randaberg24 har vært en tur innom Randaberg folkebibliotek for å høre med bibliotekar Alf-Helge Mitchell, som synes det er trist at fylke vil legge ned «Hele Rogaland leser».

— Siden oppstarten har folk vært ivrige til å hente bøker hos oss, vi har bare positive opplevelser. Det har også trukket nye folk til vårt bibliotek, og forfatterturneene har resultert i forfattermøter våre låntakere ellers ikke hadde fått oppleve, sier Alf-Helge Mitchell.

Av bøker som er delt ut i løpet av de 15 årene, trekker Michell fram spesielt en bok.

— Jeg liker veldig godt reiselitteratur, og glemmer ikke det fantastiske foredraget Erika Fatland hadde i 2016 da hennes «Sovjetistan» ble delt ut til folket.

— Så var det jo ganske så trivelig med klassebesøk i år da Arild Rein tok turen. Dette vil bli savnet, hele pakken vil bli savnet, så trist at et så godt tilbud vurderes nedlagt, men håpet er jo at pengene blir brukt til noe annet som ganger litteraturen, avslutter Mitchell.

Publisert: