Alene på julaften? — nå skal frivillige gjøre noe med det

Dette er litt av gjengen som skal skape en julaften for dem som er alene.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:

JUL: Om nøyaktig en måned er det julaften, og i anledning julaftenen skal flere frivillige i bygda arrangere en julaften for de som sitter alene. Kvelden har de valgt å kalle «Feire jul sammen».

— Ideen begynte å spinne under frivilligbørsen den 14. november, og flere sa seg interessert i å gjøre noe gøy for bygdas innbyggere på julaften. Vi avtalte å møtes etter børsen, og nylig gikk vi sammen for å konkretisere en plan for et åpent Frivillighetens hus den 24. desember for de som ønsker å feire årets julaften i fellesskap med andre, forteller Morten Kvanvik Rønne, som er leder på huset.

De som er med på laget er Livsglede for eldre, Anneli Hamre ved Feelgood, Gunvald Gundersen ved Landsbydrømmen, Frivilligsentralen, Ranso, Randabergkirkene, Kulturskolen og Landsbyforeningen.

— Det er fantastisk at frivillige lag og organisasjoner, og næringslivet, på kryss og tvers av kommunen kan få til dette for alt og alle, sier alle initiativtakerne samstemt.

Lillehammer frivilligsentral har hatt dette i seks år, og derfra har Morten Kvanvik Rønne hentet informasjon om hvordan de gjør det. Nå trengs det en rekke hjelpere med på å få feiringen på skinner.

— Vi trenger sjåfører, noen til å bake kaker, noen til å pynte huset til jul, noen til å være bordverter, noen til å være på kjøkkenet, noen til å rydde etter festen og noen til å bidra med underholdning. Det er viktig å poengtere at de som er med å gjøre noe, stiller på lik linje med de som er gjester den kvelden. Folk som melder sin interesse, skal på ingen som helst måte føle de må gjøre noe, for også de som bidrar er gjester denne kvelden, avslutter Rønne, som virkelig ser fram til årets julaften og åpner for næringslivet til å bidra, for alt tas mot med stor takknemlighet.

Publisert: