POLITIKK: Det er bare to dager til det aller første kommunestyremøte for de nyvalgte og noen helt ferske lokalpolitikere i kommunestyret.

Børge Harestad er nok mer kjent fra hans tid som løper i Skjalg enn for lokalpolitikk, men nå skal han sammen med fem andre i Senterpartiet ta plass i kommunestyresalen.

Randaberg24 har snakket med de fleste nye representantene, stilt dem de samme spørsmålene - som kommer her.

1. Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for?

– Jeg engasjerte meg politisk for å kunne være med på å påvirke oppvekstsvilkårene i Randaberg. Jeg har interesse for landbruk og er oppvokst på gård. Jeg ønsker at Randaberg skal fortsatt være en jordbrukskommune, men også en attraktiv kommune for unge å etablere seg i å drive næring i.

Han fortsetter:

– For å få til slike kombinasjoner må man tenke langsiktig og gjøre smarte valg med tanke på hvilke områder man bygger på og hvor industri skal ligge. I Randaberg har vi et veldig stor vekstpotensial for industri i Mekjarvik og Dusavik. Det skal etableres mye nytt industriområde fra Grødem og mot Mekjarvik og det er rette plassen og bygge ut. Jeg tenker at man må tørre å verne store deler av landbruksjorden på Randaberg. Det blir viktig med en langsiktig grense for jordbruk. Et annen viktig moment er at Randaberg skal bestå som egen kommune. Vi har masse spennende å ta fatt på og i Randaberg kommune har vi masse gode muligheter for å få forbedret økonomi, flere arbeidsplasser og flere innbyggere i de neste 4 årene. Senterpartiet står for fremtidsrettede verdier og valg som jeg mener blir viktige for Randaberg nå og i fremtiden.

Børge Harestad er ny i kommunestyret. Her sammen med ordfører Jarle Bø under en rotur i Vågen i sommer. En rotur som smalt i feil brygge... Foto: Per Thime

2. Hvordan tror du det blir å være en del av kommunestyret?

– Jeg møter i kommunestyret med en stor respekt. Jeg er stolt av å bli valgt inn i kommunestyret og er motivert for å finne de beste løsningene for kommunens innbyggere sammen med partifeller og de andre partiene.

3. Er du en "taletrengt" politiker?

– Jeg er i utgangspunktet ikke en taletrengt politiker, men om saken er viktig og argumentene til partiet bør frem så vil jeg ta ordet. Jeg har heller ikke noen utfordringer med å ta ordet om det trengs. Jeg har jobbet som lærer i mange år og er vant med å presentere saker på ryddig vis.

4. På hvilken måte har du forberedt deg på, nå for de neste 4 årene?

– Jeg har forberedt meg på at det vil være arbeidsomt ved oppstarten. Det kreves en del arbeid og innsats for å få en god oversikt på ansvaret innebærer. Å være ny i kommunestyret er en bratt lærekurve som jeg ser frem til å ta fatt på. Jeg har også forberedt familien at jeg er valgt inn i kommunestyret. Man må prioritere bort noen andre ting i livet når man gjør et slikt valg som dette. Jeg må være tidseffektiv som liker å være. Trening blir ikke nedprioritert. Jeg tror at god fysisk form gir mer overskudd til dette arbeidet og resten av hverdagen.