FEIRING: De hadde lyst å markere seriemesterskapet på en skikkelig måte før siste seriekamp. G16-laget vant hele 8–1 i kampen, men mest oppmerksomhet fikk det som skjedde før kampen, i ettertid på både godt og vondt.

– G16 hadde vunnet serien og feiret med et arrangement i mesterligastil. Det var utrolig stilig med blussene. Kjekt at et breddelag som har jobbet veldig godt for å ta vare på alle spillerne, kunne markere sesongavslutningen med litt ekstra stas. Mye folk på kampen sørget for en flott ramme, sier RIL-leder Frode S. Lindboe.

Markeringen ble vist flere plasser, både på sosiale medier, men også på TV2-sporten.

I nabolaget var det imidlertid ikke glede å spore, hos en av naboene. I kommunens postliste finner man nemlig tre mailer som er sendt fra samme person.

Foto: Per Thime

Den første mailen er sendt noen minutter etter kampstart klokken 20.

I mailen spør vedkommende om hva dette er for noe og lurer på om det er gitt tillatelse til det som omtales som fyrverkeri. Personen som skriver tenker også på dyr i slike sammenhenger.

– Dyrevelferd er det ikke hvert fall, jeg er målløs. Venter spent på tilbakemelding fra dere med argumentene for at fyrverkeriet i dag ble godkjent, heter det.

Styreleder i Randaberg IL Fotball skjønner irritasjonen fra beboeren i Gjertrudmyr.

– Vi forstår at fyrverkeriet irriterte, og fyrverkeri er jo blitt en pinlig affære for hele Randaberg kommune. På G16-kampen hadde vel å merke G16 bare ansvaret for blussene. Fyrverkeriet ble avfyrt av ungdom som kom for å se kampen. De tilhørte ikke laget.

Randabergs G16-lag vat 3. divisjon og dette ble markert før kampen. Foto: Per Thime