SVERIGE: – Vi hadde gledet oss til dette, å være med i løp sammen med deltakere fra Sverige, Norge, Finland og Danmark. Men, vi får komme sterkere tilbake neste gang, sier Oliver Gjelsvik-Bakke til Randaberg24.

Joda, det ble tur til Gøteborg i helgen som var, men på resultatlistene blant U21-rytterne fant vi ikke den talentfulle 17-åringen fra Viste Hageby som driver med Enduro på sykkel, det som skjer mye i terrenget, men som er mer utfordrende enn vanlig terrengsykling.

Det går nemlig mye ned og opp, ofte bratt nedover i utfordrende terreng.

Oliver på vei nedover. Foto: MATS RYDE

Jeg fikk testet løypa dagen før løpet, for det er slik at vi får bli kjent med løypa - men ikke lenge før løpet. Gjennomgangen av etappene gikk fint, jeg var optimist med tanke på et bra løp, men slik gikk det dessverre ikke denne gang, forteller han.

Uhellet var nemlig ute - i en bratt bakke nedover på første etappe raste han og sykkelen rett inn i et tre - og i ett til.

– Det var skikkelig surt - og vondt der og da. For min del var altså løpet slutt etter bare noen hundre meter, men det er slik det kan være i denne idretten.

Oliver endte ut av løypa, i et tre og ble kjørt til sykehus. Foto: Privat

Se flere bilder fra Gøteborg. Foto: Mats Ryde

Dermed var syklingen over for Olivers del, for det bar på sykehus som neste stopp - eller etappe.

– Ja, jeg ble kjørt til sykehus for sjekk og det ble påvist en forslått skulder som også hadde fått seg en brist i et bein. Da ble det slik at syklingen var gjort unna for min del for hele helgen. Surt, men helsa først, fortsetter han.

Det har han selvsagt rett i - men han er snart klar igjen.

–Neida, dette setter ikke en stopper for videre planer jeg har innen Enduro. Det skal bli både mye trening og konkurranser utover i sesongen. Nå skal skulderen komme i orden, men jeg satser på start i Drammen 17. juni.

Da er det Norgescup hvor Oliver stiller i juniorklassen. Til rittet i Drammensmarka er det ikke mulighet å teste løypa på forhånd, for dette er et såkalt blindt ritt hvor man starter løpet uten å ha besiktiget løypa.

Oliver Gjelsvik-Bakke på sykkelen i Gøteborg, før første etappe. Foto: Mats Ryde