REISE: Det jobbes for tiden med at Randaberg skal bli en reiselivskommune.

Prosjektet «Unn deg en omvei» er enda i støpeskjeen, og Randaberg24 har vært ute for å høre med folk om hva de mener skal til for at Randaberg skal bli en god reiselivskommune.

Ann Helen Ekanger Foto: Simen Ingemundsen

Ann Helen Ekanger, som jobber i Randaberg kommune mener det bør lages en campingplass med mulighet for bobilparkering i Randaberg, og med en restaurant tilknyttet plassen, slik som de har på Sokn.

– Jeg har troen på at campingmuligheter vil trekke folk til Randaberg. Så bør kunnskap om de mange fine strendene og fyrtårnene i kommunen gjøres mer tilgjengelig, sier Ekanger.

Hun er også glad i loppe- og bruktmarked, og mener Randaberg bør få en festivaluke med fokus på brukt.

– Det hadde i hvert fall trukket mine venninner til Randaberg, legger hun til.

Einar Lindstrøm. Foto: Simen Ingemundsen

Einar Lindstrøm er glad i å gå tur i skog og mark, og mener at fokus på Randabergs natur er noe som kan trekke folk til bygda.

– Turløypene våre bør legges til rette for folk i alle aldre, for vi har med naturen vår mye å by på, sier Lindstrøm, som også mener flere kunstutstillinger hadde gjort seg.

– Kunst trekker folk, legger han til.

Sissel Lura Voll. Foto: Simen Ingemundsen

Sissel Lura Voll mener at det bør gjøres noe med Viste, lage stranden mer attraktiv for familier, eldre og ungdom.

– En isbod hadde nok gjort seg, og der bør de som arbeider med Randaberg som reiselivskommune se til Ølberg og området rundt «Sverd i fjell», sier Lura Voll.

Hun mener også et nytt hotell og flere overnattingsmuligheter hadde gjort seg. For slik hun ser det holder det ikke med Viste strandhotell.

– Så hadde det også vært gøy om det ble lagt opp til turløyper med ulike temaer, som en historisk løype, ta for eksempel andre verdenskrig. Mye å lage utav vår historie, legger hun til.

Wilhelm Wettergreen. Foto: Simen Ingemundsen

Wilhelm Wettergreen skulle ønske Randaberg hadde matuke, og skryter av det rike utvalget av spisesteder i bygda. Han mener også at en campingplass kan trekke folk.

– Så burde jo Randaberg fått sin egen countryfestival, det hadde jo passet perfekt her i bygda, sier Wettergreen.

Han mener også flere aktiviteter ved strendene hadde gjort seg, som for eksempel tubing nede ved Viste.

Espen Braadland. Foto: Simen Ingemundsen

Espen Braadland mener en musikkfestival for ungdom på Randaberg hadde vært midt i blinken. Da tenker han på en lokal versjon av «Utopia».

– En annen ting som Randaberg bør tenke på er å få flere klesbutikker og et rikere utvalg av shopping muligheter. Det er ganske tamt når det kommer til handlemuligheter her, sier Braadland og avslutter.

– Så hadde det jo vært gøy med flere ballbinger, og aktiviteter ved strendene, som oppblåsbare leker i sjøen. For det er lite å finne på ved Randabergs mange strender. Tenk hvis vi fikk til et surfetilbud eller tilbud med vannski, da hadde folk strømmet til strendene.