JULEDRØSEN: Joda, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember.

Dagens juledrøs er med en lokalpolitiker, nemlig Frps Tone Gjerde. Hun er klar for jul hjemme på Grødem og innkjøpene er allerede gjort unna.

Hun liker å gjøre seg ferdig før julen virkelig setter inn.

De aller fleste har tradisjoner, som å se Askepott på julaften - men for Tone er det Disney som gjelder. for da kommer også julestemningen skikkelig på besøk.

1. Hvordan skal du feire julen dette året?

– Julen feires hjemme på Grødem. Mine to døtre kommer med sine barn. Kanskje kommer mennene også, om de ikke må være ute på jobb. Så det blir barnelatter og glede.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Julaften blir det pinnekjøtt, første dag bayonneskinke og andre dag sannsynligvis kun oss to igjen og da blir det rester eller laks. Pinnekjøtt har vært en tradisjon, men jeg lager også litt medisterkaker og vegisterkaker til de som heller ønsker dette.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Nei, ikke noe tradisjon som vi bare MÅ gjøre. Nå som jeg ikke jobber i butikk lenger, så har jeg fri på selve julaften, å kan derfor være en stor del av selve dagen. Så nå blir det Disney på tv og julefilmer som må sees.

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Jeg har gitt jentene mine oppgaven med å komme med de kaker som de ønsker. For her i huset blir det lite kakespising. Derav heller ingen baking av kaker.

5. Når du skal handle julegaver - bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Haha!. Som tidligere butikkarbeider, blir det raske innkjøp. Listen er ferdig i god tid, å innkjøpene er gjort før desember. Butikkene får klare seg uten meg den måneden.

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen ?

– Detr viktigste er å være sammen med den aller beste maen, og ikke minst ungene og barnebarna våres. Jeg er så heldig å få jobbe i Vistestølen barnehage, og der får jeg mye flotte forberedelser til julen sammen med barna. En fantastisk jobb, som jeg anbefaler på det beste. Klart det ville vært magisk å hatt barnebarna nærere og hatt fri til å være sammen med de, i disse tider. Men nå får jeg feiret sammen med de, det blir fint. Musikk og barnesang hører julen til - så god jul til dere alle.