KIRKE: Nylig ble årsmeldingen til Randaberg menighet publisert, og den viser en nedgang i antall deltakere på kirkens gudstjenester. Faktisk en nedgang på 33 deltakere siden sist normalår 2019. Tar en med de som sitter hjemme og streamer gudstjenestene er det likevel en oppgang, for hjemme sitter det et sted mellom 20 og 100 å følger gudstjenesten hver søndag.

— I framtiden ønsker vi å gjøre kirken mer attraktiv for min generasjon, og de som er yngre enn meg. Framover vil vi gjøre gudstjeneste mer engasjerende for folk som kun tar turen innom kirken under arrangementer som Kaos kirken, julaften og konfirmasjoner. Vi har lyst til at de skal fortsette å gå hos oss, sier prest Geoffrey Alexander Holtmann.

Bilde fra forrige Kaos kirke. Foto: Arkivbilde, Per Thime

Holtmann tror det handler mye om valg av musikk, og ønsker etterhvert å etablere et kirkeband slik de kan bytte mellom band musikk og orgelmusikk. Holtmann tror at både forkynnelsen og andre elementer på gudstjenesten vil oppleves som relevant for sin egen generasjon når de tar turen til kirken på en søndag.

— Det er overhodet ingen krise med færre folk i benkeradene. Faktisk er 163 deltakere bra sammenliknet med andre menigheter. For nasjonalt går antall besøkende i kirkene ned, mens på Randaberg holder det seg stabilt.

På årsmøte som ble avholdt sist søndag var ikke nedgang i deltakere et tema, men det prates jevnt og trutt om gudstjenestene i staben og blant deltakerne i kirkekaffen. På denne måten evalueres hver søndagsgudstjeneste grundig, og da får de ansatte i kirken en pekepinn på hva de kan gjøre bedre.

— Jeg ønsker at de som deltar på Kaos kirken, og de som går ned i søndagsskolen og blir der, skal se verdien av en helt vanlig søndagsgudstjeneste. Vi ønsker mer enn gjerne andres synspunkter for å gjøre det å gå i kirken mer attraktivt, avslutter Holtmann.