LABERT FISKE: – Det er slakt og ganske så dårlig, sier Tor Bernhard Harestad til Øyposten.

AV: Jone Bergøy Nedrebø, Øyposten

Harestad eier og driver Rennesøy Fisk og Skalldyrmottak og snakker jevnlig med fiskere som kommer og leverer fisk. I år kan han fortelle om en makrellsesong han omtaler som «ganske så laber».

– Det er lite makrell i fjorden, og den gjennomsnittlige makrellen som dras opp veier ikke mer enn 70–80 gram, forklarer han.

Ifølge Harestad er det vanlig at makrellen veier rundt 300–400 gram.

– Jeg er usikker på hvorfor den er så liten, men jeg antar at makrellen som er i fjorden i dag er forårets yngel. Den vil nok bli større etter hvert, men årets sesong ser temmelig dårlig ut, sier han.

Generelt dårlig fiske

Tor Bernhard Harestad kan også fortelle at det generelt er dårlig med fisk i fjorden, noe han tror er på grunn av tilgangen på mat.

– Det er lite fisk generelt, krabber også. Det vil nok ta seg opp igjen, så jeg ser ikke altfor mørkt på det, men det er mange jeg har snakket med som også sier det er dårlig, forteller han.

Harestad mistenker at fisken vil samles fisken der tilgangen på mat er størst, noe som betyr at det ikke er like mye fisk som det pleier å være.

– Det er nok ikke unormalt at det er slik, men det er hvert fall ikke hvert år det er like dårlig som nå. Vi får bare håpe på at det tar seg opp, sier han.

Tor Bernhard Harestad på plass i styrhuset på båten. Foto: Arkivbilde