JUL: Det er julaften og det er juledager som står for tur. Det betyr flere gudstjenester i både Grødem kirke og i Randaberg kirke.

Vi starter med dagen i dag, julaften. I Grødem kirke er det to gudstjenester. Sokneprest Geoffrey A. Holtmann skal ta seg av begge, henholdsvis klokken 14.30 og klokken 16.00

I den første er Grødem barnekor og Randaberg skolekorps med.

I den andre gudstjenesten er Randaberg soul children medvirkende.

Sokneprest Geoffrey A. Holtmann skal ha to julegudstjenester i Grødem kirke. Foto: Arkivbilde

I Randaberg kirke julaften er det flere gudstjenester, hvor den første er allerede klokken 08.00. «Morgengudstjeneste med julefred» heter det og det er Svein Nybø som er prest, mens Maren Helgeland Nymark tar seg av sang.

Dette er ikke en tradisjonell julegudstjeneste, men verdt å få med seg.

Senere på dagen er det ytterligere tre gudstjenester.

** 14.00

** 15.15

** 16.15.

Det er Hilde Sande som er prest på dem alle, men det er også andre som deltar. Minising, Målfrid Vestvik Bjåstad og Camilla Mariann Skjældal Cazon deltar på sang, i den rekkefølgen som klokkeslettene er nevnt.

Julaften er det også en annen gudstjeneste i Randaberg, nærmere bestemt på Håland bedehus. Randaberg Frikirke, ved Pastor Øyvind Døvik leder gudstjenesten og taler. Med er også Thomas Ramilijaona, som leder sangen – og barna fremfører et julespill.

1. juledag er det Høytidsgudstjeneste i Randaberg kirke. Der deltar Randaberg Mannskor, og sokneprest Geoffrey A. Holtmann er prest.

2. juledag er det på Vardheim det er Høytidsgudstjeneste. Svein Nybø er prest.

PS! Hvert år arrangerer Den norske kirke nærmere 2300 gudstjenester på julaften. Ferske tall viser at 16 % har planer om å delta på en julegudstjeneste. Det utgjør over 800 000 mennesker.

– Julegudstjenester er tradisjon for mange, og tallene viser at mange har et ønske om å gå i kirken på julaften, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum, til NTB.