POLITIKK: — Dere som er her i kveld utgjør det nye Randaberg, åpnet Rune Bjerga den politiske kvelden, og så utover de i underkant av 50 som hadde møtt opp.

«Demokratifestivalen» startet med latterbrøl blant de oppmøtte. Bjerga er nok Rogalands mest personlige komiker, for han er ikke den som finner på ting for å være morsom, han er naturlig morsom, og får folk til å le av hver minste ting som han opplever i livet.

— Hva dere gjør her i kveld er smalt, men sinnsykt viktig, var noen av de siste ordene Bjerga sa før han gikk av scenen.

Spesielt artig var Bjerga da han leste høyt fra sine besteforeldres hyttebok, de fleste som har hytter, eller har skrevet i hyttebok, kjenner humoren. Den rett og slett satt, og latteren ljomet utover salen.

Publikum lo så godt av Bjerga at de satt med tårer i øyene. Foto: Simen Ingemundsen

Så var det Frode S. Lindboe sin tur, han åpnet med å lage nummer av kommunens økonomi.

— Kommunen hadde ikke råd til Anne Lindmo som programleder i kveld, derfor valgte de en billigere og lokal en, så denne «sofaseansen» har jeg valgt å kalle Lindboe, sa Frode S. Lindboe, og latter fra salen kom i retur.

Programlederen for seansen hadde satt seg grundig inn i både Denut, Sande og Øygard sin fortid.

Denut hadde fortid som magedanser i Dubai, Sande liker at Randaberg er flatt uten høye fjell, og Øygard er overhodet ingen avholdsmann, de ga han klar beskjed om.

Da sofadrøsen nærmet seg slutten spurte Lindboe om hva de likte med Randaberg.

Da svarte lokalpolitikerne følgende:

Rune: Når en går opp til Coop Mega, blir en borte i to timer, for en treffer alltid mange kjente. Randaberg er relativt intimt, og et sted hvor en innflytter kan føle seg hjemme.

Marianne: Uten randabergbuer hadde det ikke vært noe Randaberg. Vi har et sentrum, som samler alle. Det er trygt, godt og åpent.

Ingvild: Randaberg består av forutsigbare mennesker, de har et øye med på barna dine, og de fleste er innforbi firkanten. En får en god opplevelse av fellesskap. Det er på mange måter et privilegium å bo i Randaberg.

Etter seansen med Lindboe, ble det servert kake og kaffe til de som hadde møtt opp. Det var god stemning rundt de runde bordene, og de aller fleste som hadde møtt opp var lokalpolitikere, både aktive og tidligere aktive politikere.

Kvelden avsluttet så med konsert ved musiker og låtskriver Bård Halsne, og sanger og gitarist Stina Kjelstad.