Jorunn Mælumshagen er glad hun jobber med mennesker og kommer ikke til å gå tilbake til kontorjobb med det første.

UTDANNELSE:

I 30 år jobbet Jorunn Mælumshagen som lønn og regnskapsfører. Da oljekrisen kom ble det nedbemanning på jobben hennes, noe som resulterte i at hun omsider mistet jobben. I 1 år gikk hun arbeidsledig.,

— Etter mange år på kontor ville jeg jobbe med mennesker.

Hun gikk til mulighetssentralen hver uke for å treffe andre arbeidsledige og der fikk hun høre om «Menn i helse», en økonomisk ordning for å omskolere menn til yrke innen helse og omsorg.

— Det var få muligheter for oss kvinner. Mange som reagerte på det. Følte det var ingen hjelp å få.

En slik ordning fantes ikke for arbeidsledige kvinner. På eget initiativ oppsøkte hun Vistestølen sykehjem og fikk være der en 1 måned. Fadderen hennes på sykehjemmet var vernepleier og Jorunn Mælumshagen valgte å studere på VID i Sandnes.

— Jeg trivdes godt og tok det på deltid. I stedet for 3 år, så ble det 4 år. Det vil si at jeg 1 til 2 dager i uken var på skolebenken, resten arbeidet jeg.

Hun hadde studiekompetanse fra før og glemmer ikke da hun var ferdig utdannet vernepleier. I dag jobber hun som vikar i boligenhet for rus og psykisk helse.

— Anbefaler folk å velge noe annet om de er lei av jobben sin, avslutter Mælumshagen.

På lik linje med oljekrisen har pandemien ført til høyere arbeidsløshet i Rogaland, og NRK skrev nylig om at det har vært en økning på over 40 prosent av voksne som vil videreutdanne seg i Rogaland det siste året. Pandemien har ført til at de voksne ser behovet for å få seg en utdanning.

Selv om arbeidsmarkedet nå har endret seg er det ingenting som tyder på at søkertallene vil synke.