Varer ut 2024 - ny timebasert beregning for strømstøtte

Regjeringen innfører en ny, timebasert beregning for strømmstøtte.

Strømstøtten fortsetter ut 2024.
  • Per Thime
Publisert:

STRØMSTØTTE: Regjeringen innfører en ny, timebasert beregning for strømmstøtte.

Regjeringen foreslår nå at utbetalingen av strømstøtte skal basere seg på strømprisen time for time. Støttegraden økes til 90 prosent over 70 øre hele året og ordningen forlenges ut hele 2024.

– Vi gjør nå en god ordning bedre og mer treffsikker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Onsdag kveld la han, sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum og olje- og energiminister Terje Aasland, de nye strømtiltakene.

– Dette skal gi folk trygghet om at fellesskapet kommer til å fortsette å ta en betydelig del av strømregningen i en tid med energikrise og høye, svingende strømpriser, sier Støre.

Økningen til 90 prosent og forlengelsen ut 2024 vil også gjelde for strømstøtteordningene for landbruk, kultur og frivilligheten. Det jobbes også med en ordning som gjør at husholdninger i private strømnett blir inkludert, og dette forslaget sendes ut på høring.

– Vi har hele tiden vært tydelig på at vi ønsker å få på plass tiltak som gir trygghet for norske strømkunder. En viktig del av dette arbeidet har vært å legge til rette for gode fastprisavtaler. Nå ønsker vi også å åpne for kontrakter med variabelt forbruk under det nye kontraktsunntaket. Dette vil gjøre ordningen mer fleksibel, sier Vedum.

(NTB)