SØPPEL: Jernstenger, plastikk, emballasje, rester etter spøkelsesteiner, fiskekroker, og litt av en sen fra en fiskestang, var bare noe av det hobbydykkerne Lars Idar Pollestad og Christophe Denut fant da de saumfarte havbunnen i løpet av noen få timer i går formiddag.

Stedet var Vistestranden, som på overflaten er et vakkert sted, men som under havoverflaten bugner av søppel, både det en ser og ikke ser.

— Blir trist over at det er så mye søppel å finne på havets bunn, det er ikke der det hører hjemme. Mangler bare engangsgrillen, det er ofte noe jeg finner når jeg dykker etter søppel. Så det at vi ikke fant engangsgrill på havbunnen utenfor Vistestranden er et friskt tegn, sier Lars Idar Pollestad, som er listekandidat for Arbeiderpartiet.

Litt av hva Pollestad og Denut fant. Foto: Privat

Christophe Denut var ikke noe overrasket over hva som ble funnet.

— Havbukta er ofte siste plass for søppelet som kommer sigende inn fra havet. Det vi ikke fant var de store tingene, som spøkelsesteiner, sykler og dekk. Som regel finner jeg ganske mye av det når jeg er ute å dykker, her på Viste var det lite av slikt, sier Christophe Denut.

Begge mener at kommune kan være med å bidra i en ryddedugnad, og bruke lokale krefter som f.eks fridykker klubber. Det trengs en ryddedugnad langs Randaberg sin kystlinje, som både må foregå langs sjøen og på havets bunn.

— For selv om lite ble funnet, så skulle det helst ikke vært noe, avslutter Pollestad.

Se vår video fra dugnaden: