Gladmelding fra passkontoret — vil gjøre det lettere å sikre seg passtime

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

PRESSEMELDING: Ventetiden på passtime er dessverre lang – for å bøte på dette vil ansatte på Randaberg politistasjon arbeide ekstra i uke 8 slik at vi kan hjelpe flere. Da har du mulighet til å booke en time og søke pass/ID kort både på ettermiddagene og på lørdag 25 februar

All booking skjer på www.politiet.no – det er ingen mulighet for drop-in.

Timene åpnes for booking tirsdag morgen den 7. februar

Erfaringsmessig er dette populære tiltak og timene forsvinner fort. Det er nå lang ventetid på passtimer ved de fleste passkontorene i distriktet og seksjonssjef ved Randaberg politistasjon Randi Gording uttaler at de ansatte håper dette tilbudet bidrar til å gjøre det litt lettere å sikre seg passtime.

Vi nærmere oss vinterferie og snart kommer påsken og sommer – planlegger du en reise ut av Norge må du ha dokumentene klare. Så sjekk passet ditt! Har du barn må du huske at der er gyldighetstiden på passet kort; fra 2 til 5 år avhengig av alder.

For barn minnes det igjen om samtykke reglene – ved delt foreldreansvar må det nå signeres digitalt på at du gir samtykke til pass, og det må gjøres på et passkontor. Men du har nå mulighet til å gi varig samtykke – slik at du slipper å gjenta dette hver gang barnet skal ha nytt pass. For å gi samtykke trenger du ikke time heller – det er bare å ta med deg passet ditt og komme innom så ordner vi det. Men du må komme før barnet har pass time! Dersom begge foreldre følger barnet til timen signerer begge digitalt der og da - og som alltid; skal du på passkontoret så ta med deg passet ditt!

I tillegg til Randaberg er det passkontor på Sandnes politistasjon og Stavanger Lufthavn Sola – så dersom du ikke finner en time på Randaberg kan det lønne seg å sjekke de øvrige – og det er altså www.politiet.no som er stedet for å booke time!

Randaberg politistasjon har for øvrig normal åpningstid i hele skolens vinterferie, uke 9.

Publisert: