LESERBREV: Jordvern igjen og igjen, Stopp opp og hør på sentrale myndigheter og ikke bygg ned Sentrum øst hvor det finst 200 dekar matjord som kan produsere 200000 brød hvert år!! De kan umulig være bærekraftig å bygge ned den matjorda som finst der.

Landbruket utgjør hjerte i samfunnets fundament,med betydning som strekker seg langt utover bare matproduksjon. Det er ryggraden i vår beredskap, vår selvforsyning og vår bærekraftige fremtid. I møte med uforutsette hendelser ,enten det er naturkatastrofer, pandemier eller økonomiske kriser, står landbruket for stabilitet. Gjennom genrasjoner har produsentene i Landbruket vist en imponerende evne til å tilpasse seg og sikre at samfunnet blir forsynt med nødvendige varer og tjenester.

Verdiskapingen som landbruket bringer med seg går langt utover bare økonomiske tall. Det handler om å skape livskraftige lokalsamfunn, opprettholde kulturarv og tradisjoner, og gi arbeidsplasser og økonomisk vekst til både urban og rural sektor.

Spør du grossister og butikker ,folk i gata og politikere i alle leire så er det viktig med kortreist og lokalprodusert mat. Det truende bakteppe, krigen i Ukraina og Midtøsten og andre steder ,svære flyktningestrømmer ,og raske klimaendringer med påfølgende uår både i Norge og over store deler av verden er noe av det som bare understreker hvor viktig det er å ta vare på matjorda .

Derfor er det nærmest uforståelig at det fleste politikkerne våre i Randaberg fortsatt ikke tar innover seg at det er viktig å ta vare på matjorda, ihvertfall viser de det ikke i praktisk politikk ved at de fortsatt er villige å bygge ned mer matjord.

Vi som er bønder er alltid opptatt å skape livskraftige lokalsamfunn derfor er det noen av oss som har spilt inn til næringslivet og kommunen eit stedsutvikling og reiselivsprosjekt «Unn deg en omvei « som går ut på skape verdiskaping og nye arbeidsplasser. Da må vi ta vare på matjorda og ikke bygge den ned med boliger, det er ikke det folk vil komme til Randaberg for å se!!

Vær så snill og ikke bygg ned mer matjord i Randaberg , den er rødlistet og lages ikke mer.

Hilsen Helge Todnem