Lyssatte kommunehuset i oransje farge – Fargen skal symbolisere en lys framtid

  • Simen Ingemundsen
Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

MARKERING: I ettermiddag ble kommunehuset i Randaberg lyssatt i oransje farge.

På denne måten markerer Randaberg kommune at de støtter FNs internasjonale kampanje for avskaffelse av vold mot kvinner.

På verdensbasis er vold mot kvinner det mest utbredte menneskerettighetsbruddet. Ifølge FN har mer enn 1 av 3 kvinner i verden opplevd fysisk eller psykisk vold i løpet av livet.

25. november er FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner, og FN har erklært at dette skal være en årlig «Orange Day».

Fargen skal symbolisere en lys fremtid, fri fra vold mot kvinner og jenter.

I den forbindelse oppfordrer FOKUS, som er en paraplyorganisasjon for en rekke kvinneorganisasjoner i Norge, å sette Norge på kartet ved å invitere kommuner flere steder i landet til å belyse og bekjempe vold mot kvinner.

De ønsker at kommunehus og rådhus i landet lyssettes i oransje fredag 25. november.

— «Orange Day» er en gylden anledning til å sette søkelys på, og samle politisk vilje til å bekjempe vold mot kvinner, som er et alvorlig samfunnsproblem, sier ordfører Jarle Bø i pressemeldingen fra kommunen og avslutter.

— Vold mot kvinner er aldri en privatsak, men et samfunnsproblem som rammer millioner av kvinner og bremser utviklingen av alle samfunn. Randaberg kommune støtter helhjertet FN sitt arbeid for at alle jenter og kvinner skal vokse opp i en trygg verden, uten frykt for liv og helse. Det er det denne kampanjen handler om, og det er derfor vi vil lyssette kommunehuset på Randaberg fredag kveld.

Publisert: