HELSE: Randaberg kommune har pr. nå 40 fritidskontakter, og mange av dem er fritidskontakt til flere enn en. Selv om kommunen har god dekning, trengs flere menn trengs til jobben.

Irene Jaatun og Ingunn Moa legger ikke skjul på at det er en meningsfull jobb, og at en som fritidskontakt blir den følgesvennen et menneske trenger for å komme seg over dørstokken.

— Det å finne den riktige personen til den som søker fritidskontakt er utfordrende, og vi har for det meste kvinner å velge i, derfor hadde det vært kjekt med flere menn, sier Irene Jaatun før Ingunn Moa fortsetter.

Det trengs flere mannlige fritidskontakter i Randaberg kommune. Foto: Pixabay

— Du må ha tid til overs og overskudd om du ønsker å jobbe som fritidskontakt.

Det er ikke til å stikke under en stol at en som fritidskontakt bidrar til noe meningsfylt i en annens fritid. I tillegg er du med på å gjøre hverdagen enklere for den det gjelder.

— En annen ting som en bør vite om er ledsagerdekningen vår, hvert år utbetales noen tusen til ledesagere som drar på ferie med den de er ledsager for, forteller Ingunn Moa.

Randaberg kommune har satt av 155.000 kroner i budsjettet til dette, og som regel er det et sted mellom 50 og 60 søkere hvert år.

— Det er med på å dekke litt av utgiftene. En får ikke mye utav et par tusen, men det er med å hjelper, avslutter både Jaatun og Moa samstemt.