UTDANNING: I starten av denne måneden kunne en lese om at andelen jenter som velger bygg- og anleggsteknikk og teknologi- og industrifag er rekordhøyt i år. Med andre ord så velger flere jenter enn noen gang utradisjonelle studievalg ved videregående skole.

Tuva Birgitte Mæland ønsker å jobbe innenfor industri, og synes det er flott at jenter velger noe de faktisk vil til tross for at studieretningen er meget mannsdominert.

I fjor gikk hun helsefag, der det nærmest kun var jenter, mens i år går hun teknologi- og industrifag, der det nærmest kun er gutter.

Det var god stemning i gangene da videregående startet opp i formiddag. Foto: Simen Ingemundsen

— Jeg gleder meg til å lære nye ting. Randaberg videregående skole var ikke mitt førstevalg, helst skulle jeg ønske å gått på Strand videregående skole. Det var litt dumt at jeg ikke kom inn på førstevalget, men så har jeg hørt Randaberg vgs er et godt utdanningssted, sier Mæland og avslutter.

— Håpet er å bli bilmekaniker, men mitt største ønske er å bli politi.

Sammen med flertall gutter, og ei annen jente, skal hun fremover få brynet seg på teknologi- og industrifaget. Kanskje vi en gang i framtiden ser henne i politiuniform eller under panseret på en bil. Tiden får vise, vi i Randaberg24 ønsker uansett samtlige videregående elever i bygda lykke til, enten en har valgt en tradisjonell eller utradisjonell studieretning.