Ordfører Jarle Bø forteller at alt går som normalt på Randaberg denne helgen og i neste uke. ||

BESTEMT:

I kveld er det tatt en avgjørelse rundt de strenge tiltakene på Nord-Jæren hvor Randaberg er en av kommunene.,

Kommuneoverleger og ordførere i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg har kommet fram til en avgjørelse. Det blir lettelser fra midnatt.

— Vi letter på tiltakene og går dermed tilbake til nasjonat nivå, sier ordfører Jarle Bø umiddelbart etter at møtet er avsluttet for kort tid siden.

I korte trekk blir det dermed som bildet under viser:

<img class="alignnone size-full wp-image-40117" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/05/Screenshot_2021-05-06-2021_04_16_nasjonale-tiltak_16-9-pdf.png" alt="" width="2188" height="1202" >

Ordfører Jarle Bø forteller at det er diskutert om man skulle fortsette med strengere tiltak, men man falt ned på at man nå lemper på tiltakene.

— Det har vært en god dialog med flere rundt dette, blant annet har de siste dagene vist at russen har tatt ansvar og avlyst kommende arrangementer som rulling i Mekjarvik. Det kommer ennå inn positive svar på tester, men dette mener vi å ha kontroll på, forteller Bø.

Det er også sendt ut en pressemelding i forbindelse med avgjørelsen som er tatt for kort tid siden.

– Når vi nå går over til nasjonalt tiltaksnivå på Nord-Jæren, til tross for høye smittetall blant russen, skjer det fordi vi har god kontroll på smittespredningen. Et stort antall russ er i nærkontaktkarantene, og så langt er det ikke registrert at smitten har spredt seg til andre grupper, sier ordførerne Kari Nessa Nordtun, Jarle Bø, Tom Henning Slethei og Stanley Wirak.

De fire ordførerne understreker likevel at situasjonen er skjør og at det kan få store konsekvenser dersom innbyggerne ikke følger smittevernreglene.

– Kultursektoren og serveringsbransjen har nå vært stengt ned lenge, og det har hatt store konsekvenser for mange aktører. For å lykkes med gjenåpningen, er det helt avgjørende at folk forholder seg til de strenge nasjonale reglene og anbefalingene. Vi ber om at alle russefeiringsaktiviteter og arrangementer for og av russ blir avlyst eller utsatt til og med 15. mai, sier de fire ordførerne.

Fram til 31. mai vil det fortsatt være meldeplikt for alle arrangementer med flere enn 10 deltakere.