Nå har kommunen tatt i bruk et nytt hjelpemiddel - hils på Kari

Dette er kommunens nye hjelper, Kommune-Kari.
  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

— Hils på vår nye digitale medarbeider! Hun jobber døgnet rundt, alle dager i året. Torsdag 9. juni hadde chatroboten Kommune-Kari sin første dag på jobben i Randaberg kommune, meldes det på kommunens nettside.

Kommune-Kari er en robot og en nytt digitalt hjelpemiddel. På kommunens hjemmsider står det blant annet følgende:

Med Kommune-Kari får innbyggerne en ny inngang til informasjon om kommunen og kommunens tjenester. Kari er åpen for spørsmål om det meste kommunen holder på med, og blir aldri trøtt av å svare. Nå kan innbyggerne stille spørsmål og få svar også utenom kontortiden

Om Kommune-Kari

Kommune-Kari er en såkalt chatbot, eller snakke-robot, som svarer på spørsmål om kommunens tjenester.

  • Hun er et dataprogram som bruker kunstig intelligens og maskinlæring.
  • Når en innbygger stiller et spørsmål i chatten, vil programmet analysere og prøve å forstå spørsmålet basert på det vi har lært den og hvilke data som er tilgjengelige. Gjennom dialog med innbyggerne vil chatboten svare og etter hvert gi bedre svar.
  • Kommune-Kari svarer på flere tusen spørsmål og er åpen hele døgnet.
  • Randaberg er kommune nummer hundre som bruker Kommune-Kari på sine nettsider. Med Kommune-Kari får innbyggerne en ny inngang til informasjon om kommunen og kommunens tjenester. Kari er åpen for spørsmål om det meste kommunen holder på med, og blir aldri trøtt av å svare. Nå kan dere stille spørsmål og få svar også utenom kontortiden.

For mer info kan du klikke deg videre her.

Publisert: