POTETER:

Nei, ny rekord ble det ikke, men ved Frøvoll gård på Todnem er det meget gode tradisjoner med å både være først å sette poteter, samt å sørge for at de også er først i landet som får dem på matfatet.,

Mye tyder på at det kommer til å skje også dette året.

— Datoen er den samme som i fjor, for vi måtte ta en rask avgjørelse og lørdag som var, 26 februar, var vi på plass og gjorde det vi skulle, sier Torleif Todnem til Randaberg24.

Det er ikke nok å mette hele kommunen, men familien Todnem har satt vel et halvt mål med poteter av typen Solist.

— I dette området er det helt perfekt å gjøre dette på denne tiden. Dette er ei lagelig våronn på det beste området i hele kommunen. Stedet ligger sørvendt, mot sjøen og i området er det ikke den verste vinden man får i fleisen.

Rundt et halvt mål poteter er på plass i jorden ved Todnem. Torleif Todnem er fornøyd og gleder seg til potetene skal opp - før 17. mai.

Det pleier å være en slags konkurranse om å være de første til å sette potetene. De siste årene har det vært en konkurranse med Reddal gård ved Grimstad. Sistnevnte pleier å tape hver eneste gang.

— Vårt mål, og det skal vi klare, er å ha de første norske potetene oppe av jorda før 17. mai.

Den videre veien med det som nå ligger under plast og vekstduk er å følge med. Dette gjør seg ikke helt selv.

— Nå blir dette liggende som det gjør ut mars, da vil vi se at plantene vokser mer og mer. Duken og plasten sørger for en bra temperatur, men vi er også oppmerksomme på det som har med nattefrost å gjøre. Det kan vi fortsatt ha i april - da sørger vi for å gjøre noe med det.