NÆRINGSLIV: I lokalet hvor gjenbruksbutikken Sirkel tidligere holdt til åpnet i dag en helt ny butikk.

Tor Helge Tjølsen er innehaver av Dynaztiet, en butikk med fokus på dyner, puter, sengetøy og solskjerming. Sistnevnte produkt er kun på bestilling.

– En slik butikk har vi ikke her i Randaberg, derfor er det kjekt å kunne spe på litt, og når jeg først skulle starte noe måtte det være unikt, sier Tor Helge Tjølsen, som tidligere har erfaring fra Jysk og T. Aasen.

Tor Helge Tjølsen med noe av solskjermingen som tilbys. Foto: Simen Ingemundsen

Han gleder seg over å være en del av Drivhuset, som har blitt noe liknende et kjøpesenter i Randaberg.

– Planene mine ble noe annerledes, men jeg er fornøyd med det endelige resultatet, legger han til, som ikke legger skjul på at han selv foretrekker en tung og tykk pute, men helst en dobbeltdyne for seg selv.

Det er Høie han har gått for, som han mener er kvalitet, og når Tjølsen først ønsker å tilby noe til randabergbuen skal det være kvalitet.

– Det har vært en lang vei å gå, jeg visste at det skulle bli butikk her i slutten av oktober, og det har vært «babysteg» inntil sist uke, da ble det kaos her i butikken.

Han er veldig spent på hvordan en slik butikk blir tatt imot av randabergbuen, og håper det kommer kunder. Navnet Dynaztiet har han valgt på grunn av at han likte 1980-tallsserien som gikk på TV, og for at produktet han selger står klart i navnet til butikken.

– Jeg hadde egentlig lyst til å ha en S i stedet for en Z i navnet, men Dynaztiet med S var tatt av en kinarestaurant i Drammen. Heldigvis har Z-en vokst på meg, og jeg er ganske stolt over navnet, avslutter Tjølsen.