Daniel fra England er reisende i opplevelser på fotballbaner - han er groundhopper

Hva er groundhopping? Bli med innenfor så hører vi med Daniel fra England.

Daniel Gadsden er «groundhopper», en som reiser rundt på fotball og andre idretter. Briten var i helgen blant annet på Randaberg stadion.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FOTBALL: – Kort fortalt er en groundhopper en person som elsker fotball og som liker å gå på kamper som nøytral tilskuer som ikke involverer mitt eget lag.

Det forteller Daniel Gadsden, groundhopper fra England som har Wolverhampton Wanderers som sitt favorittlag: Når ikke «Ulvene» spiller, da benytter Daniel muligheten til å se fotball andre steder - og i andre land.

– Denne helgen var det flere kamper i Norge jeg fikk med meg. Det blir fort travelt, men det er veldig spennende. Fredag kveld besøkte jeg Randaberg stadion og kampen laget spilte mot Hundvåg. 6–2 seier til hjemmelaget, åtte mål og en flott arena for fotball, sier han.

Daniel beveget seg rundt banen, fikk tatt bilder og film.
Daniel på kamp et helt annet sted en Randaberg stadion.

Han fant seg godt til rette på Randaberg stadion og var imponert over spesielt én ting.

– Det første jeg la merke til var jo at her var det gratis å komme inn på kamp. Hjemme i England er det ikke uvanlig å betale mer enn 200 kroner for en kamp i 4. divisjon. Jeg hadde sansen for stadion, det var perfekt vær for fotball og jeg likte også det at her kunne man bare bevege seg fritt rundt på hele stadion.

Han forteller videre at han møtte kjekke folk på stadion.

– Ja, det gjorde jeg og Randaberg stadion var en virkelig god opplevelse, en av de bedre vil jeg si. Jeg har virkelig sansen for dette, jeg liker å møte folk, prate og gjerne dele opplevelser. Jeg har gjennom mine turer møtt mange kjekke folk, både her i Norge, Sverige, Nederland og andre land og stadioner jeg har besøkt.

– Men hvor kom denne interessen fra ?

– Tja! Jeg er ikke sikker, men jeg har alltid elsket fotball. Kanskje det meldte det meldte seg mer og mer da Wolverhampton var med i Europa League. Da reiste jeg, opplevde stemningen, tifo, ultra-fans og mye mer. Etter det har det blitt mer og mer, så dette er noe jeg trives med.

I langhelgen var det altså dette området som ble besøkt. Randaberg, E-cup ishockey med Oilers, Viking-Vålerenga og sannelig rakk han ikke lokaloppgjøret i 1. divisjon mellom Bryne og Sandnes Ulf også.

– En kjempefin tur som samler minner igjen, så takk for meg avslutter briten som trolig allerede har planlagt sin neste tur for å se fotball, blant annet i lavere divisjoner.

Bla til høyre for flere bilder

Publisert: