GRATULERER MED DAGEN: Det er Randaberg kommune som gratulerer så mye med 100 års dagen til jubilanten som altså ble 100 år, lørdag, melder kommunen i en pressemelding.

Ordfører Jarle Bø kom innom med kake og blomster, holdt en personlig tale og fikk snakket litt med både jubilantene og gjestene.

— Hvor fantastisk er det ikke å ha et dobbelt hundreårspar i kommunen, når Randaberg også feirer 100 år som egen kommune i 2022, sa ordføreren.  Nabo og ordfører snakket også varmt om det møysommelige arbeidet som Knut Bø gjorde sammen med sønnen på gården.

Til festen i Kirkestuen hadde familien samlet alle barna, barnebarna og oldebarn for å feire. Tilreisende kom fra Berlin, København og andre deler av Norge.

Store søskenflokker Knut er født 2. desember 1922, og vokste opp på Bø i en søskenflokk på syv. Han var tidlig med i arbeidet på gården, og fikk etter hvert arbeid som dreng på Viste. I 1943 flyttet han på hybel i Stavanger og begynte på Uldals Handelsskole. I Stavanger fikk han først jobb i butikken T. Bull-Njaa i Hillevåg, før han senere ble ansatt i NSB.

Olene Bø, født Fjetland, er født 1. november 1922, og oppvokst på Nedstrand i Ryfylke i en søskenflokk på ti. Etter at faren døde i ung alder måtte de eldste barna ut å jobbe. Hun fikk fullføre skoleåret på Sand folkehøyskole,  før hun begynte i arbeid i huspost hos søstrene Helle, som drev butikk på Nedstrand.

Etter hvert flyttet hun til Stavanger for å gå på Uldals Handelsskole. Senere fikk hun arbeid hos Svensen Skobutikk i Pedersgata i Stavanger, en jobb hun likte veldig godt.

Gift i 76 år Olene og Knut møtte hverandre under krigen, de giftet seg i 1946 og flyttet senere til Randaberg.  Olene og Knut Bø har vært gift i 76 år. Sammen har de fem barn, ti barnebarn og tretten oldebarn. De bodde først noen år på Bø før de flyttet til Randaberg sentrum i 1959.  Ved siden av arbeid utenfor hjemmet, leide de jord av kommunen der de dyrket jordbær i flere år.