VALG: 11. september skal det velges, men her i Randaberg starter ikke valgkampen før på lørdag. Da stiller de lokale partiene på stand i sentrum, utenfor Coop Mega.

I ettermiddag var det også gode tendenser til at man nærmer seg kommunevalg. På torget hadde NRK Rogaland sin andre sending fra kommunene i fylket, hvor Kvitsøy var først ute tidligere i dag - før man tok båten, via Mekjarvik og en tur til Randaberg sentrum.

Med nåværende ordfører Jarle Bø (Sp) i midten, ble hver enkelt politiker utfordret i lek. Hoppeslotte var nemlig ikke bare tenkt til barna. Foto: Simen Ingemundsen

For de utålmodige små var det rigget opp hoppeslott, og for de eldre var det politikken som var av interesse på torget. Den første som fikk taletid av politikerne var Svein Livar Haga (H), som uttrykket at en firefeltsvei fra Hafrsfjordbrua til Mekjarvik ved E39 var viktig å få på plass. De var altså ikke bare de øverste på listen som fikk prate.

Så fikk de prate, en etter en, kort, men nok til å fronte sine kampsaker. En av sakene som gikk igjen var verning av matjorden og fortetting i kommunen.

Den klart største kontrasten var Alexander Rugert-Raustein (MDG), som utrykket ønske om en fredet matjord, og Robert Raustein (FRP), som ønsket en fordobling av antall nålevende randabergbuer. Sistnevnte mener det bør bygges mer, gjøre Randaberg attraktiv å flytte til, mens førstnevnte har blant Helge Todnem på laget, som forøvrig mener at det er gale å bygge på brukbar matjord på Grødem.

Ti av 14 barnebarn hadde møtt opp for å heie på bestefar Kjell Nordbø (KrF), til og med den minste av dem, 15 dager gammel. Foto: Simen Ingemundsen

Så var det Kjell Nordbø (KrF) sin tur til å prate, som hadde med seg hva han kalte rikdommen sin, sine barnebarn. Kledd i gul t-skjorte med teksten «vi heier på besten» ble de et stor fokus for NRK sine utsendte.

— Det er disse som motiverer meg til å være ordførerkamp, og kjempe om bedre kår for de små i bygda, sa Nordbø, som også ga tydelig beskjed om å yte støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge i lavinntektsfamilier.

Så nærmet det seg avslutningen av opplegget til NRK, der Maria Randeberg, som forøvrig drømmer om å bli «dronningen av Randaberg», fikk si sitt.

— Vi vet alle om kommuneøkonomien til Randaberg, fremover er det harde prioriteringer som gjelder. Vi er nødt til å spare der vi kan.

Sendingen ble direktesendt på radio, men er bygdas politikere heldig blir glimt vist på NRK sin lokale TV-sending i kveld.

Litt flere bilder fra da NRK gjestet Randaberg