KJØP: 20. desember i fjor kjøpte NorSea Group AS Tangen 7 av Havila fra Fosnavåg. med tilhørende areal, men nå er det solgt. Samlet sett var det snakk om 24 mål.

BR Industrier og mannen bak, Bjørn Rygg har kjøpt det rundt 11.000 kvadratmeter store hovedbygget ved Tangen 7 - og en del areal rundt som blant annet inneholder en del parkeringsplasser.

I formiddag var det invitert til pressekonferanse ved Tangen 7, bygget som nå altså er under lokalt eierskap ved Bjørn Rygg.

I sin tid ble bygget som ligger vakkert til ved Ryggstraen, satt opp av ConocoPhillips Investment AS. Etter det har flere aktører vært innom, men bygget har også stått tomt i etter hvert ganske mange år.

Slik blir det ikke i fortsettelsen.

I første omgang skal BR Industrier inn med rundt 120 ansatte i den ene delen av bygget.

– Vi skal også holde alle muligheter åpne, for hvordan dette blir til slutt aner vi ikke i dag. Vi utvikler oss hele tiden, dette er veldig spennende - og ikke minst gjelder det hele området hvor vi nå skal flytte en del virksomhet over, sier Bjørn Rygg.

Tidligere har blant annet Subsea 7 hatt sitt lokale i Tangen 7, men nå skal flere selskaper i BR Industrier inn. Det skjer ikke med det aller første men i løpet av 2024. I formiddag var Bjørn Rygg på plass for å fortelle med om kjøpet og planene for stedet og området. Foto: Per Thime

Sjekk bilder fra dagens presentasjon

NorSea Groups AS kjøpte bygget i desember 2022. Fra omtrent den dagen har det vært jobbet videre for bygget - for NorSea hadde ikke umiddelbare planer selv.

– Jeg har visst at det har vært jobbet med dette en stund og er veldig glad for at BR Industrier og Bjørn Rygg er «hjemme» på Randaberg. BRI bidrar med økt nettverk for kunder som vil tilføre aktivitet til basen og løfte attraktiviteten til Dusavik som næringspark, sier ordfører Jarle Bø (Sp) som deltok i formiddag.

Randaberg-ordfører Jarle Bø legger ikke skjul på at det har vært meget viktig å få industriaktivitet inn i de tidligere lokalene til Conoco.

— Området har i mange tiår vært et senter for industriell verdiskapning i regionen. Selv om det fortsatt er god virksomhet der, har de i senere årene registrert for mange tomme bygg og mindre aktivitet. Nå er utviklingen i ferd med å snu til det positive, sier Jarle Bø.

Bjørn er opptatt av å få andre virksomheter til Tangen og baseområdet.

— Tangen 7 har potensiale til å bli en fantastisk arbeidsplass for folk, og vi tror den ekstremt sentrale beliggenheten, tilgang til NorSea basen og logistikken der er blant det viktigste, sier Rygg som er opptatt av å tenke innovasjon og miljø. Det jobbes med strategiske planer for Ryggs bedrifter som er tenkt å flytte til basen, og det ligger mye igjen før planene settes i verk.

– Vi får etter hvert se mer på hva resten av bygningsmassen skal brukes til, men vi har mange, mange muligheter. Vi ser jo at det er kaiplass her, vi kan ta imot besøkende med hurtigbåt, kanskje ha noen el-sykler til bruk hvis man skal til Randaberg sentrum, for vi vet jo at det er mye cruise-trafikk til Stavanger havn, så hvorfor ikke lose noen av dem videre til trivelige Randaberg, sier Rygg.

Med det som utgangspunkt har de som mål at byggene skal ha en bærekraftig og grønn løsning når det gjelder energibruk.

— Dette er viktig for Randaberg og hele regionen, slår ordfører Jarle Bø fast.

Det står ikke på utsikt eller kaiplass når BR Industrier skal inn i Tangen 7 på Grødem. Foto: Per Thime

Det kan ligge til rette for mye og god virksomhet. Det er nemlig mer enn hovedbygningen som skal tas i bruk. BR Industrier består av 30 selskaper, hvor flere er innen olje & gass.

Utenfor er det store arealer, helt opp mot det «gamle» Holta & Håland bygget. Det skal vi opp med ulike typer haller som passer våre foretak. Vi ser på dette området som svært viktig for årene fremover. BR Industrier omsetter for ca. 3,4 milliarder, og flytter av dette en omsetning på ca. 600 millioner til Dusavik.

– Hvilke bedrifter som ender opp med å flytte, kommer vi tilbake til, men vi skal kunne øke den flyttede aktiviteten til det dobbelte i løpet av de neste årene, sier en offensiv Rygg.

Rygg fortalte også om den gamle idrettshallen. Den skal rives, men også gjenbrukes - litt.

– Vi har i dag en del parkeringsplasser utenfor, men de 250 plassene tar også en del av plassen vi trenger. Derfor skal vi også rive idrettshallen, men vi skal gjøre det del for del, eller murstein etter murstein. Vi skal bruke murstein for å lage til et parkeringshus i to etasjer for ansatte og gjester, ved hjelp av murstein fra idrettshallen.

– Hva er ellers planene?

– Tja, si det! Dette er som sagt et område hvor det finnes mange muligheter. Vi har også en stor kantine som skal brukes for de ansatte, det er et stort og godt kjøkken, så hvem vet, kanskje dette også kan være et lokale for kultur? Her kan man ha arrangementer på kvelder i et maritimt og trivelig miljø. Jeg vet egentlig ikke helt hva som setter grenser for bruken av dette bygget. Det må jeg forresten si; nå har jeg vært rundt flere gang og ikket - og det slår meg hver gang hvor velholdt og fint det er holdt her innendørs. Rundene forteller meg om et bygg som knapt ser ut til å ha vært i bruk. Nå skal vi jobbe på videre, vi gleder oss, er spent - og optimister på dette nye som skal skje. Dette området er viktig og blir enda mer viktig i årene som kommer, slår Bjørn Rygg fast.

I første omgang er Bjørn Rygg på vei med 120 ansatte som skal opp og ned trappene i bygget med adresse Tangen 7 på Grødem. Foto: Per Thime

Bilder tatt i forrige uke