PLANER: Det kom inn 14 merknader, 3 offentlige og 11 private da planoppstart av detaljregulering av fortau langs deler av Smaragdbakken på Grødem ble varslet med planoppstart i april i fjor.

Nå er det straks klart for andregangsbehandling - og vedtak i kommunestyret 1. februar. Den aktuelle strekningen det er snakk om har i dag årsdøgntrafikk på 260 kjøretøy i døgnet, men det kan bli noen flere. - for ved den tidligere barnehagetomta i Turkisveien skal det bygges 9–12 boenheter, og da blir trafikken større.

Når man nå skal vedta planen så er formålet med planen å bedre trafikksituasjonen både for myke og harde trafikanter i Smaragdbakken.

Det har vært innspill - og de gjennomgående tema har vært usikkerhet om inngripen i private eiendommer, om 2,5 meter bredde er for bredt, og at fortau ikke er nødvendig siden det var mer trafikk før, da barnehagen fortsatt var i drift.

– NVE og Statsforvalteren påpeker at planområdet i kommuneplanen omfattes av hensynsone fare, og at dette må følges opp, heter det fra sakspapirene til møtet i neste uke som er i Kommuneplanutvalget.

Her kommer det 9 til 12 boenheter. Da blir det også mer trafikk enn dagens målinger viser. Foto: Arkivbilde

I kommunedirektørens vurdering heter det blant annet:

– Ved utarbeidelse av planforslaget har kommunedirektøren lagt vekt på at inngripen i private eiendommer skal være minst mulig. Arealet som er avsatt til midlertidig bygge- og anleggsområde vil bli tilbakeført til opprinnelig arealformål med hekker, gjerder og murer.

Det legges til at kommunedirektøren ser at etablering av fortau får noen negative konsekvenser for enkelte grunneiendommer, men totalvurdering, med vekting av disse ulempene mot måloppnåelsen med planen, så mener kommunedirektøren at det er akseptabelt. Trafikksikkerheten for myke trafikanter blir betraktelig bedre.

PS! Det er foreløpig ikke satt av penger til opparbeidelse av fortauet. Kommunedirektøren vil vurdere å foreslå dette iforbindelse med neste handlings- og økonomiplan.