BYGGESAK: - Det er med stor undring og oppgitthet jeg på ny må purre på Randaberg kommune om fortgang i behandling av søknad om byggetillatelse på fritidsbolig i Vistnesvågen.

Det skriver advokat Ole S. Bratteli i et brev til kommunen. Han representerer en hytteeier som har søkt om å gjøre tiltak ved hytta, men som ikke har fått svar.

Ifølge brevet fra advokaten har man ikke fått svar på ett år, siden mai i fjor da et brev om dette ble sendt fra arkitektfirmaet Schelderup AS.

– Hva er det som skjer i kommunen, eller rettere sagt, ikke skjer?

Det spør advokaten seg og stiller spørsmålet til kommunen. Brevet er stilet til kommunalsjef og fagleder for avdeling byggesak.

Advokaten mener at Randaberg kommune med dette bryter flere regler i forvaltningsloven, noen han skriver er skremmende og ikke akseptabelt.

– Jeg har sjelden opplevd noe tilsvarende i mine mange år som advokat. Dette synes å bli en trist sak for kommunen. Jeg vil bli nødt til å bringe denne saken om manglende behandling inn for andre instanser. Det vil bli søkt om bistand fra Statsforvalteren i Rogaland, og jeg minner nok en gang om økonomisk tap for min klient, som kommunen da selvfølgelig vil bli ansvarlig for etter vanlige erstatningsregler.

Randaberg24 sendte tirsdag morgen forespørsel til både kommunalsjef og fagleder i kommunen, men har foreløpig ikke fått svar.

Her oppe i dette hyttefeltet har en mann et ønske om å gjøre noe med hytta. Advokaten skriver i et brev til kommunen at han tar saken videre til Statsforvalteren, for kommunen svarer ikke, hevder han. Foto: Per Thime