HELSE: For Mikael Humphries startet det hele på barneskolen; mobbing, misforståelser og dårlig behandling fra lærere og ledelse ved Grødem skole ga randabergbuen dårlig selvtillit og psykiske problemer som har vart siden. Han skiftet skole ganske tidlig og bærer enda nag til grunnskolen på Grødem.

— Det er synd å se at min sønn enda sliter, sier en oppgitt Sissel Humphries som ikke skjønner at kommunen ikke kan hjelpe.

I 2020 fikk Mikael samtale med psykiater, men Sverre som vedkommende het ble sykemeldt og plutselig stor Humphries ute noe form for hjelp. Legen hans mente Mikael ikke hadde noe på en DPS å gjøre, de anbefalte randabergbuen å gå gjennom enten kommunepsykolog eller spesialhelsetjenesten, men det måtte fastlegen fikse. Så kom HAVO innom boligen for et møte, og mente at Mikael var for frisk til å motta deres hjelp.

Randabergbuen håpet at hjelpen var like rundt hjørnet da en av pleierne ved boligen hans hjalp til med å søke psykolog, men kampen viste seg å ikke være over da heller. Etter å ha gått igjennom det hele to ganger, med avslag begge ganger, sitter Mikael og Sissel igjen oppgitt over hvor lite hjelp det er for dem som virkelig trenger hjelp.

Dette avslaget er bare et av mange fra kommunen, Mikael får ikke hjelpen han trenger. Foto: Simen Ingemundsen

— Mikael har ropt høyt flere ganger nå, men ingen gjør noe. Skal det være slik i Norge og hva må til for å bli hørt i denne bygda, forsetter Sissel og Mikael legger til.

— Jeg er forbanna på hjemkommunen min som ikke gjør noe.

Tårene begynner å renne hos dem begge, de er ganske så nedbrutt og utslitt, og Sissel vurderer nå å søke om psykolog gjennom privat ordning. De har også vært i kontakt med SKÅR som mener at Mikael har rett på psykolog.

— Mikael som er så grei og snill med alle, sier Sissel og tar en pause.

— Det er vondt å se all motstand gutten min får.

Mikael mistet også nylig jobben på Ranso, og står uten noe som helst å gjøre. Eneste som gir gutten fra Grødem noe er kirken som har vært redningen for Humphries. Både Sissel og Mikael ønsker kommunen på banen for å ordne opp i dette, for sønnen til Sissel, Mikael trenger en samtalepartner som kan redde han ut av den vanskelige situasjonen.