Pass på el-sparkesykkelen din — Den er nemlig tyvenes nye favoritt

  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over ett år gammel

FORSIKRING: Forrige måned skrev en av bygdas innbyggere i Facebook-gruppa «Oppslagstavle for Randaberg» at sparkesykkelen deres var stjålet like utenfor KIWI.

IF forsikringsselskap melder i dag at el-sparkesykkelen er tyvenes nye favoritt og at de alene får inn rundt 15 saker om tyveri av el-sparkesykkel hver eneste uke. Nesten en tredel av alle sykkeltyverier er nå av elsykkel eller el-sparkesykkel.

Tyveriene av el-sparkesykler skjer ofte fra typiske steder for fritidsaktiviteter i sommerhalvåret, som fotballbaner og stranda, og at låsene som finnes til el-sparkesykkelen er en enkel sak for tyvene.

– Norges mest populære sykkellåstype er en vits for rutinerte kriminelle. Vaierlås er som å knyte fast sykkelen med kokt spagetti. Selv tykke vaiere på 1 centimeter kutter sykkeltyven over på ett eller to sekunder med verktøy som går nedi en liten bag, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han anbefaler heller bøylelås.

– Bøylelåsene krever andre typer verktøy, og tar som oftest mye lenger tid å ødelegge. Tester har vist at selv ganske billige bøylelåser har god motstandskraft. Jo lenger tid en sykkeltyv må bruke, dess større er risikoen for å bli oppdaget. Å skape stress for tyven er ditt beste våpen mot sykkeltyveri, sier Clementz.

Det er NTB som melder om nyheten og at det i fjor ble det meldt om 13 563 stjålne sykler til forsikringsselskapene.

Publisert: