Kommunen tapte sak i retten - må betale 7,5 millioner kroner

RETTEN: Kommunedirektør Magne Fjell møtte for Randaberg kommune i tingretten. Det gjorde også kommunalsjef Jorunn Bogevik. I dag kom dommen. ||
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

DOM I RETTEN:

Prosjektil AS anla sak mot Randaberg kommune i forbindelse med byggingen av Randaberg helsesenter.,

Randaberg kommune holdt igjen penger til selskapet som hadde totalansvaret for byggingen av helsesenteret – og det var snakk om flere millioner kroner.

<img class="alignnone size-full wp-image-45140" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/07/Screenshot-2021-07-05-at-15-01-19-IMG_2893-jpg-WEBP-bilde-980--641-piksler-1.png" alt="" width="980" height="641" >

Randaberg kommune mente Prosjektil ikke har levert som de skulle i henhold til jobben. Her var sistnevnte uening med kommunen og gikk rettens vei.

Prosjektil AS har fått medhold av tingretten og kommunen må gjøre opp for seg og betale pengene de holdt tilbake.

Det betyr at Randaberg kommunen må betale Prosjektil AS 7,48 millioner kroner. Beløpet er det man holdt tilbake, men i tillegg kommer også forsinkelsesrenter og saksomkostninger.,

— Jeg har lest dommen som nå kom fra tingretten og tar den med meg videre. Jeg har i dag innkalt til et ekstra møte i formannskapet, som arrangeres allerede i kveld, sier ordfører Jarle Bø i en kort kommentar.

Etter kveldens møte i formannskapet kommer det følgende uttalelse:

— Formannskapet har i kveld hatt ekstraordinært møte der en har gått gjennom dommen sammen med kommunedirektøren og kommunens advokat. Formannskapet er overrasket over dommen og vil ta beslutning om anke før ankefristen går ut i midten av september.

På det møtet blir det orientering fra kommunedirektør Magne Fjell og kommunens advokat, Johan Helgø.

Randaberg kommune er også dømt til å betale deler av saksomkostningene til Prosjektil, med 750.000 kroner.

Til det siste var kravet fra Prosjektil mye større. Prosjektil AS leverte inn oppgave for arbeid på  1.160 timer, et salær på kroner 3.334 per time.  Beløpet var da på over 4,7 millioner kroner.

Vi kommer tilbake med mer fra dommen i morgen.

Publisert: