Tvillingene dro opp over 300 makrell på noen få timer

Sindre og Andreas Granhøy Gundersen er fiskeentusiaster og får mye fisk for tiden.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

FISKE: Tvillingene Sindre og Andreas Granhøy Gundersen har flere interesser, og noen av dem skal man også ta del i før de to starter på videregående skole i neste uke.

– Vi gleder oss til skolen starter opp, men du verden hvor gøy det er med ferie også, sier de to til Randaberg24.

Dette er bare litt av fangsten de fikk her om dagen.

Hobbyer ja - dem kan det være noen av for mange. For tvillingene er det blant annet fiske det går i store deler av året.

– Ja, det stemmer nok det og nå er det fiske etter makrell vi trives med. Det er kjekt når det napper stort sett hele tiden, sier de.

Det gjorde det her en dag, sånn etter hvert.

– Vi har vært mye ute og fisket i sommer, men den ene dagen vi var ute med båten denne uka så kan vi nok si at det gikk veldig bra.

308 makreller

Det har de rett i, for i løpet av rundt tre timer dro tvillingene - og pappa Øystein opp 308 (!) makrell fra sjøen.

– Ja, det var litt av en fangst, men det var lite som skjedde de første 45 minuttene, for da fikk vi knapt en fisk på kroken utenfor Viste. Så vi forflyttet oss mot Raustein og retning Mekjarvik. Der var det fisk der, kan vi love.

I løpet av drøye to timer ble det både napp og fisk. 308 makrell dro de opp i sjøen med sine fiskestenger.

– Ja, det var ikke en og en, men vi brukte havstang med ekstra søkke og kroker. Da ble det opp til fem makrell på hvert kast, forteller tvillingene.

I tillegg til all makrellen ble det også noen skrubbsår og småkutt på hender og fingre, etter noen fiskekroker som ikke var helt på lag med tvillingene.

Begge er de enig om at makrell er godt, men fiskene skal ikke på spisebordet, i hvert fall ikke noe mer enn noen få.

Perfekt agn til hummerfiske

Hummerfiske, det skal fiskene brukes til. Dette er allerede lagt i salt oppi noen tønner og skal dermed bli perfekt agn slik at hummerne tar turen innom teinene våre. For det er det neste som skjer, og vi gleder oss allerede til 1. oktober - for da skal vi sette teinene vi har tilgjengelig.

– Men, dere som både fisker og spiser makrell, hvordan skal den tilberedes?

– Å, den skal selvsagt krydres godt før steking og legges i ei god panne med mye smør. Godt stekt og selvsagt med poteter, hvor nypoteter er det beste. Vi synes forresten det er de mindre makrellene som er best, de større er det ofte mer fett i.