FLYKTNINGER: I dag arrangerte flere av bygdas frivillige med Magnus Kvanvik Rønne i spissen treff for de 16 Ukrainerne som til nå har ankommet bygda.

Til stede i Frivillighetens hus var åtte frivillige, og noen av dem russisk, georgisk og polsk språklig kompetanse. Rønne kunne stolt fortelle at rundt 40 til nå har meldt seg som frivillig, men at flere er velkomne til å stille.

– Vi har gått bredt ut i alle kanaler, oversatt invitasjon til ukrainsk og invitert flyktningene som har ankommet til en felles samling. Viktig for oss er å etablere dialog med dem og gi en bekreftelse på at Frivillighetens hus kan brukes av dem og signalisere at vi er her for dem, sier Rønne.

Erina synes Randaberg er et komfortabelt og fredelig sted. Foto: Simen Ingemundsen

Erina sin yngste datter har vært lenge bosatt i Randaberg i åtte år, så for henne var reisen til Norge enklere enn for andre. Hun flyktet sammen med sin mann, eldste datter og barnebarn.

– Randaberg er et fredelig sted og jeg føler meg komfortabel her. Nå har jeg hele familien min her og er veldig fornøyd med det.

Frivillig tolk var invitert for å oversette. Foto: Simen Ingemundsen

I starten av møte presenterte alle seg, og felles for alle Ukrainerne er takknemlighet. De trives alle i bygda og deres største ønske er en hovedkontakt.

– Velkommen, vi er veldig glad for at dere er her i sikkerhet og vi hjelper dere med glede.

Ukrainerne ønsket også PC til å kommunisere med.

Morten Kvanvik Rønne takket for godt oppmøte. Han spurte de Ukrainske flyktningene om hva de ønsket seg aller mest, og foreslo en rekke ting som blant annet å invitere lokale aktører til å fortelle om sin bedrift og arbeidsplass.

De frivilliges største ønske er å skape et møtested for flyktninger som alt har kommet og som er ventet til bygda framover.

– Takk for at dere har tatt oss så godt imot, og for all hjelp vi får.