Partiet Rødt skal stifte lokallag på Randaberg

Marius Løhre Svanteson skal være med og starte lokallag for partiet Rødt på Randaberg.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:

POLITIKK: Det er en del politiske partier som er representert på Randaberg, men ikke alle.

Snart kommer det et nytt lokallag til kommunen, for i august skal det være stiftelsesmøte for partiet Rødt her i kommunen.

— Det er korrekt og det er noe vi virkelig ser fram til - og vi håper at det kommer en del som har lyst å bli med oss.

Det sier Marius Løhre Svanteson, bosatt på Goa, og styremedlem i Rødt Stavanger.

Han forteller videre at han tror det er et behov for partiet også her i kommunen. I dag har partiet flere stortingsrepresentanter.

— På sikt håper jeg vi også kan bli en del av kommunestyret på Randaberg. Vi brenner for lokale saker. Som innbygger her i kommunen følger jeg med og ser at det er en del å forsøke å ta tak i, blant annet innen helsesesktoren.

Stiftelsesmøtet skal avholdes i midten av august på puben.

— Vi håper det kommer en del som har lyst å være med. I dag er det få medlemmer fra Randaberg, men vi håper og tror på flere. Vi ønsker å være synlige og skal også forsøke å gjøre det vi kan for å stille med liste til neste kommunestyrevalg som kommer om et drøyt år.

Ved slike valg er det da noen krav som må innfris. Ett av disse er å få minst syv navn på liste som skal lages. Det kan maksimalt inneholde like mange kandidater som det skal velges representanter til kommunestyret, i tillegg til inntil seks andre navn. Kommunestyret på Randaberg består av 27 personer.

— Randaberg er også en kommune med en del innflyttere de siste årene, blant annet fra Stavanger og Sandnes.

— Jeg er medlem i Rødt Stavanger, så jeg tenker at det også kan være gode muligheter for at innflyttere til Randaberg kan finne det interessant å være med oss. Dette blir spennende, det er jeg ganske sikker på.