LANDSMØTE: – Min første periode i lokalpolitikk er snart over- og erstattes forhåpentligvis av en ny periode- i andre roller enn det jeg har i dag, sier APs Ingvild Lundbakk Denut til Randaberg24.

Hun er partiets ordførerkandidat i Randaberg og partiet er i dag størst i kommunestyresalen med sine sju representanter, hvor Lundbakk Denut er vararepresentant.

Førstkommende helg er det landsmøte i Arbeiderpartiet. Der er hun delegat for Rogaland, sammen med 16 andre representanter.

– Jeg er en av de delegatene som er så heldig å ha fått tildelt taletid. I delegasjonen har vi diskutert hvilke saker vi ønsker å fremme på landsmøtet. Hvilke saker vi mener er viktigst for fylket vårt. Barnevern er mitt sterkeste fagområde - arbeid det neste. Da ble det naturlig for meg å snakke om disse to temaene.

Ingvild Lundbakk Denut (i grønn genser) er styreleder i NTL Skoler og institusjoner. Foto: ntl.no

Under partiets landsmøte er det mange som skal på talerstolen. Det er ikke slik at kan kan ta seg en halvtime, for dette er også tilmålt taletid fra podiet man står ved.

– Det handler ikke bare om hvordan vi rigger tjenestetilbudet vårt- det handler om et fagområde som er svært komplekst og det er umulig å komme med enkle løsninger. Fokuset mitt vil være rettighetene til fosterbarn og fosterforeldre. I dag har fosterforeldre svært få rettigheter- som en følgekonsekvens av det får ikke fosterbarn det trygge hjemmet de har krav på. Det er også mener jeg, en av grunnene til at det er så vanskelig å rekruttere fosterhjem - og jeg skal prøve å si noe klokt om det på to og et halvt minutt.

APs ordførerkandidat er spent på hva som venter, men gleder seg.

– Litt skummelt å stå på scenen foran så mange flinke partikollegaer. Heldigvis heier vi i delegasjonen vår på hverandre. Vi har hatt flere møter ledet av vår dyktige fylkesordførerkandidat Frode Berge. Så jeg kan ikke gjøre annet enn mitt aller beste for et fagområde jeg virkelig brenner for.

Mye har vært sagt og skrevet om tilstanden i Arbeiderpartiet sentralt den siste tiden. Det har vært og er snakk om krise i partiet, blant annet på grunn av dårlige meningsmålinger - og det ordfører i Tana, Helga Pedersen, har sagt - at det er krise i partiet. Det har statsminister Jonas Gahr Støre avvist. Dette ble aktuelt blant annet etter at Pedersen mener grunnlaget for et tillitsfullt og godt samarbeid med sentrale miljøer i Arbeiderpartiet ikke er til stede - og derfor trakk hun sitt kandidatur som partisekretær.

– Den siste tiden har dessverre igjen blitt preget av persondebatt. Denne gang mellom Jonas og Helga (Pedersen). Det vil nok alltid være debatt om viktige posisjoner og det er ikke overraskende at det blir sånn. Jeg gjør meg selvfølgelig noen tanker rundt prosess. Valgkomiteen har kommet med en enstemming innstilling. Den støtter vi fullt og helt. Så nå gleder jeg meg til at vi skal få avklare dette på landsmøtet som jo er vår høyeste myndighet slik at vi igjen kan få fokus på den gode politikken vår.

Arbeiderpartiet har landsmøte fra i morgen - og Randaberg AP er representert. Foto: Arkivbilde

Før hun kommer seg til Oslo og helgens landsmøte har hun også fått tid til å reflektere litt over hennes snart fire år i lokalpolitikken.

– Da jeg kom inn i lokalpolitikk var det vel egentlig som listefyll så og si nederst på kandidatlista vår. Jeg fikk likevel anledning til å få fast plass i HOL og jeg ble 1. vara til kommunestyret. Det har vært en utrolig lærerik periode for meg. Generelt er jeg imponert over det store mangfoldet det er blant oss lokalpolitikere. Det å debattere sakene vi jobber med i forhold til hvordan vi ønsker at bygda vår skal organiseres og driftes er noen ganger frustrerende, men vi har jo alle en politisk plattform som vi tror på og jeg opplever at vi alle både ønsker hverandre vel selv om vi ser ulikt på hvilke løsninger som bør velges. Vår gruppe har et fantastisk samhold, vi trives virkelig med å være sammen og vi bruker mye tid både på å bli kjent og må å diskutere våre ulike standpunkt. Jeg er utrolig stolt av å få være en del av laget til Randaberg arbeiderparti. Jeg får så mye energi av å få jobbe aktivt med de politiske prosessene i bygda våe, det føles meningsfullt å få lov å bidra.

Hun avslutter:

– I mitt vanlige liv jobber jeg som leder i en landsforening for Norsk Tjenestemannslag samtidig som jeg jobber for bufetat, statlig barnevern. Jeg har en utrolig kjekk og spennende jobb hvor jeg deltar i mange ulike politiske prosesser - slik som å følge opp ulike avtaleverk, bidra til å svare ut ulike høringer som angår mine fagområder. Jeg vil vel si at jobben min fordrer et politisk engasjement og en vilje til å få til gode løsninger inneforbi regelverk og om nødvendig få endret regelverk. Det er som et evig politisk verksted. Det har og formet mange av de tankene jeg har om hvordan vi får til trygge fellesskap - for alle.