MAT: I går ettermiddag/kveld prøve Drivhuset restaurant noe helt nytt.

De arrangerte «Caribbean day» med jamaicansk mat som tema, og de lyktes med det. Mange av de som bestilte jamaicansk mat var strålende fornøyd med en finfin, unik og kulinarisk smaksopplevelse.

— Det handler om å lage middagsretter en ellers ikke finner på menyene til distriktets restauranter, sier Pawel Macioszczyk som for anledningen kunne melde at de stenger restauranten i fellesferien, faktisk hele juli. Dette for å lade batteriene.

Andre Downer med menyen for «Caribbean day». Foto: Simen Ingemundsen

Hver tredje fredag skal Drivhuset arrangere «Caribbean day», og håper at de som har vært ute å reist, kan drømme tilbake til ferien de en gang hadde. For det var noen eksotiske retter de serverte, med et eksotisk innhold, der mye av ingrediensene ikke var å oppdrive i norske dagligvarebutikker.

— Dette er ikke burger, ikke pizza, ikke McDonald’s. Dette er noe helt unikt, laget av en som kan jamaicansk mat, sier Pawel Macioszczyk og gir ordet til Andre Downer.

Downer har bodd to år i Norge, og drømmer om å starte egen restaurant med jamaicansk tema i Stavanger. For det han liker aller best er å vise fram den rike matkulturen fra hjemlandet sitt til nordmenn, noe han er veldig stolt over.

Slik ser den jamaicansk maten ut. Foto: Simen Ingemundsen

— Det at Pawel gir meg denne muligheten er helt fantastisk, og jeg håper randabergbuer og rogalendinger vil like den jamaicansk maten, sier Andre Downer.

Han har testet markedet en rekke ganger alt; Downer hadde en foodtruck i Stavanger, hjalp til i Aloha i Stavanger og laget mat hjemmefra. Nå er han glad for at Pawel Macioszczyk overlater kjøkkenet til han noen timer i måneden.

— Jeg har merket at nordmenn er redd for endringer i kostholdet, men jeg håper de etterhvert vil omfavnende den jamaicansk maten, avslutter Downer.

Det som er spesielt med jamaicansk mat er at det er mye mer sauser og at maten er mer krydret. Downer poengterer at det ikke er enkelt å lage, spesielt ikke; Oxtail og Jerk Chicken som er populært i hans kultur.