KENYA: Vinteren 2019 reiste Torfinn Thorsen og familien på en slags familie-retreat. Sammen med familien fikk Torfinn både gode og meningsfulle opplevelser. Da muligheten for å søke på jobb dukket opp, var de ikke sene med å sende inn en søknad. Opplegget vi selv deltok på i 2019 ble jeg og fruen ledere for.

Thorsen er takknemlig for hver dag sammen med familien i Nairobi. Foto: Ivar Fjeldheim

— Konseptet heter TID-familie, drives av Misjonssambandet, og er tilrettelagt for at familier fra Norge skal kunne ta en time-out fra det hektiske hverdagslivet i Norge, bruke mer tid sammen som familie, som ektepar, og tid sammen med Gud. Og det var det virkelig!, sier Torfinn Thorsen.

Familien Thorsen bor på den norske tomta i Nairobi, som er et stort område med norsk skole, konferansesenter, flere boliger og gjestehus, fotballbaner og basseng.

— Det er et trygt, inngjerdet område med vakthold.

Det er ofte de ser løver på sine utflukter. Foto: Privat

Torfinn Thorsen forteller at syv familier drar ned pr. kull, barna og ungdommene går på den norske skolen i Nairobi (som ligger på området de er bosatt), samtidig som de voksne har undervisning i eget klasserom. Det går blant annet i ekteskapskurs, bibelfag, personlighet og kommunikasjon og etikk.

— Vi deler livs og troshistorie - og blir raskt godt kjent med hverandre.

En annen ting familien Thorsen har fått oppleve var besøket i slum, Dit drar Thorsen jevnlig på turer og besøker arbeid som har vært eller er drevet av Misjonssambandet. Familien får også mulighet til å dra på safari og se det fantastiske landet Kenya.

— Det er en fantastisk natur med ville dyrene her. Helt rått.

Dette er hvor familien bor. Foto: Privat

I tillegg til gode minner med familien trekker Torfinn Thorsen fram et par minner; Den ene gangen familien ble jaget av en ensom og gretten elefant, og den annen gangen da familien skulle campe ved en innsjø - plutselig står det en enorm Flodhest rett bak teltet.

— Dette er ikke dyr en spøker med, men det gikk helt fint. En annen ting som har gjort enorme inntrykk er å se fattigdommen her. Millioner lever særdeles enkelt, har lite penger og mat. Det er alltid veldig rørende å få hjelpe, og det kan virke som en dråpe i havet - men for de det gjelder er det hele verden, sier Thorsen og avslutter.

— Nå har vi vært her i 1,5 år og stortrives! Planen er å være her til sommeren 2024.