POLITIKK: Det er noen lokalpolitikere som tar plass i kommunestyret for første gang. En av dem er Høyres Trond Magne Skjældal.

I det daglige er Trond Magne ansatt i driften hos Einar M. Hanasand på Leikvoll, men etter hvert skal det blir politikk - og første møte er allerede på torsdag. Da er det konstituerende kommunestyremøte.

Vi har stilt de nye kommunestyremedlemmene noen spørsmål.

1. Hva var det som gjorde at du engasjerte deg politisk - og hvorfor ble det partiet du nå skal sitte i kommunestyret for?

– Jeg har alltid vært samfunnsengasjert. Jeg er opptatt av, og interessert i hva som skjer i samfunnet. Har tidligere vært aktiv i frivillige organisasjoner mens mine barn var små. Jeg er nyskjerrig og interessert i hva som skjer i lokalsamfunnet, samt i politiske prosesser og beslutninger. Høyre var for meg ett selvsagt valg, da dette er partiet med den best politikken og de beste personene både lokalt og nasjonalt.

2. Hvordan tror du det blir å være en del av kommunestyret?

– Det blir spennende, og jeg gleder meg. Regner med det blir mye å sette seg inn i, men at det skal gå greit. Det blir nok en del vanskelige prioriteringer, men har stor tro på at det nye kommunestyret vil finne frem til gode og fornuftige løsninger sammen.

3. Er du en "taletrengt" politiker?

– Jeg er nok ikke spesielt taletrengt, men sliter med å være stille om det er ting jeg er uenig i, eller meninger jeg mener bør komme frem.

4. På hvilken måte har du forberedt deg på, nå for de neste 4 årene?

– Jeg kan ikke si at jeg har forberedt meg noe spesielt. Jeg har deltatt på en hel del av høyres gruppemøter, og følger med på hva som skjer rundt i kommunene. Det kom som en overraskelse på meg at jeg fikk en plass i kommusestyret. Jeg er ydmyket og takknemlig for stemmene jeg fikk.