Dette er morgendagens strømpriser

Anbefalt steketid for en kalkun er 30 minutter per kilo. Når mange skal ha det nyttårsaften er ikke strømprisene så ille.

  • Redaksjonen
Publisert: Publisert:

STRØMPRISER: Lørdag blir det høyest strømpriser i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge. Mellom klokken 16 og 17 vil strømprisen der ligge på 1,38 kroner per kilowattime (kWh).

Det kan være tidspunktet kalkunen er i ovnen for å klargjøres i mange hjem på Randaberg.

Det anbefales 30 minutters steketid per kilo kalkun. Det vil si at en kalkun på 6 kilo trenger 3 timer i stekeovnen ved 180 °C. Er den fylt, bør man plusse på 30-45 minutter på steketiden. Stuffing eller fyll til kalkunen kan gjerne fylles i en ildfast form og stekes mens kalkunen hviler, heter det fra matprat.no.

SE HELE PRISLISTA HER

I Midt- og Nord-Norge blir prisen 28,01 øre per kWh på sitt høyeste, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

Ser man bort fra strømstøtten men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (15,41 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,93 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms, og i Nord-Troms og Finnmark er det heller ingen forbruksavgift.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen lørdag blir mellom klokken 1 og 2 på natten i Midt- og Nord-Norge, da på 19,1 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst- og Sørvest-Norge 61,9 øre og Vest-Norge 83,7 øre.

Torsdag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,28 kroner per kWh og 1,8 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,46 kroner per kWh og 23,9 øre per kWh

(NTB)

Publisert: