JULEDRØSEN: Jo da, det blir helt sikkert jul uten Juledrøs på Randaberg24, men vi synes det er koselig å høre litt om folks planer i dagene før jul og hva man gjør julaften, 24. desember. I dag er det 19. desember og tiden går fort mot jul, kanskje for fort – eller er man i rute?

Dagens gjest er Thomas Tvedt, som for veldig mange er kjent fra «The Voice» på TV 2. Det ble mannen fra Randaberg nummer to etter flere fremragende runder.

Rundt i desember har han vært på juleturné og holdt flere konserter, ni i tallet, faktisk. Thomas var invitert til å være med av den kjente trompetist, Ole Edvard Antonsen blant annet.

Det har imidlertid vært andre kjekke saker også denne måneden. Thomas er nemlig blitt pappa for aller første gang. I slutten av september kunngjorde nemlig Thomas gjennom et Instagram-innlegg at han og samboeren Marita ventet barn sammen. 14. desember ble deres første barn, en sønn født. Den nyfødte har ikke noe navn ennå – men han kalles foreløpig for Mini, sønnen som ble født på AHUS på Lørenskog utenfor Oslo.

Den lille nyfødte blir naturligvis også sentral når det skal feires og markeres jul.

1. Hvordan skal dere feire julen dette året?

– I år skal jeg feire jul med min samboer i Oslo. Vi skal feire jul med vår sønn som ble født denne måneden, og han dominerer nok hele feiringen.

2. Hva pleier dere å spise julaften og de andre juledagene – og hvorfor er det slik?

– Julaften er det pinnekjøtt! Rett og slett fordi det alltid var sånn hjemme på Randaberg. Så får vi se hvordan pinnekjøtt fungerer sammen med småbarnslivet.

3. Har du og din familie noen tradisjoner dere bare MÅ gjøre julaften?

– Av tradisjoner er Askepott på formiddagen viktig. Jeg synger ofte på julegudstjenester, men i år blir det synging hjemme!

4. Når det kommer til julebakst, hvor mange sorter blir det bakt og hva er din favoritt blant disse mange sortene julekaker?

– Sorter julekaker? Riskrem dominerte alltid barndommen, så det er det beste slaget, ingen tvil om det.

5. Når dere skal handle julegaver – bruker du god tid eller er det inn og ut av butikken, for du vet hva du skal kjøpe?

– Med julegaver er jeg nøye. Jeg synes det er viktig å ikke bare gi noe, så jeg forsøker å finne på noe hver person trenger/kan få glede av. Men jeg hater å gå lenge i butikker, så det er ofte netthandel på meg ...

6. Hva synes du er det viktigste eller fineste med julefeiringen?

– Det fineste med julefeiringen er den lille ekstra tiden med familien. Det blir en liten lomme hvor vi mimrer bakover til hvordan livet var ved tidligere julefeiringer, og hvordan vi har hatt det siste året.