UT PÅ TUR: I den første seriekampen scoret Kristoffer Torsteinbø to mål i kampen mot Sola, men til høsten har han andre planer, for han bytter ut Randaberg-drakten.

Han skal nemlig på tur - og ikke en hvilken som helst tur. Det er i Rojales - en kommune i Alicante i Spania, der det i skrivende stund er 25 grader. Skole og fotball er stikkord.

– Onkel Christian og Tante Tove reiser ned sammen med Emilie (11) og Oliver. De bodde i Spania skoleåret 22/23 og har bodd hjemme et år. Nå flytter de ned igjen og inviterte med meg for å bo der ett år sammen med dem, forteller Kristoffer til Randaberg24.

Det var da slik at Oliver fikk et spørsmål fra sine foreldre: – Hvem i hele verden vil du velge å ha med til Spania? For Oliver ble det et enkelt valg, «Doffa», to gutter som lever og ånder for fotballen.

Foto: Privat

– Jeg starter på den norske skolen i Rojales på 1. vgs studiespesialisering. Blir et annerledes år med med varme, bading, fotball og nye venner, sier han.

Den norske skolen befinner seg i Rojales Kommune, 8 kilometer fra middelhavskysten. Kystbyene Guardamar og Torrevieja ligger ca.10 km fra Rojales.

– Jeg har lest meg litt opp og det virker å være mye kjekt som skjer, både på skolen og utenom, i skoletid og etter skoletid. Turer og opplevelser som blir kjekke å være med på. Hverdagen blir nok mye som hjemme med skole, lekser, fotball og venner. Så blir det nok både trampoline, bading og fotball med Oliver. Det gleder jeg meg til.

På den ungdomsskolen valgte han tysk som språk.

– Nå øves det på spansk via duolingo, så blir det nok både norske og spanske venner og lagkamerater, så jeg håper å lære meg spansk etter hvert.

Det er ikke første gang Kristoffer kommer der, for han har tidligere vært på besøk to ganger hos sin onkel og sin tante.

– De bodde der, og mens jeg var der trente jeg også med laget som jeg skal begynne å spille på, nemlig Promesas Torrevieja.

Så forteller han om noe annet spennende.

– Utenom trening med klubben, så skal jeg også være med på trening én gang i uke med Danny Sannes. Han var treneren til Oscar Bobb, Manchester City-spilleren. Det er noe jeg virkelig ser fram til og noe som blir spennende.

– Men hvordan blir det å være i Spania ett skoleår uten dem hjemme?

– Jeg gleder meg, og skal følge med på Yr.no - og jeg skal ringe hjem til mamma på facetime når det er stygt vær hjemme.