POLITIKK: Med 50 dager igjen til valget er det bare å brette opp armene slik at vi hver dag frem til valgdagen får vist frem det politiske verdigrunnlaget vårt. For det programmet vi i AP går til valg på- det mener vi viser retningen som Randaberg må ta slik at vi fremdeles skal kunne være en kommune i vekst. Vi skal ikke bare sikre innbyggerne våre de lovpålagte tjenestene, men vi skal sikre en forutsigbar drift for både offentlig og privat virksomhet.

Programmet vårt ligger ute, les det, og still de spørsmålene dere har. Vi svarer mer enn gjerne på det som gjør dere usikre.

Når jeg leser at velgerne flytter seg mot høyresiden uten at de generelt er mer høyrevridde, så gjør det meg bare enda mer giret på at stå på for å synliggjøre de løsningene og den retningen som vi mener er den mest hensiktsmessige for innbyggerne våre. For det betyr at det ikke er verdigrunnlaget og retningen velgerne er usikre på, det er rett og slett farten løsningen kommer i.

Jeg tenker at en del av årsaken til de dårlige målingene handler om at den sittende regjering ikke har klart å kommunisere politikken sin tydelig nok i disse vanskelige tidene. For uansett hvordan vi vrir og vender på det så er det økonomiske handlingsrommet både nasjonalt og lokalt under sterkt press. Det er en virkelighet vi må forholde oss til.

På toppen av det kommer realiteten om at vår kommune har et sterkt redusert økonomisk handlingsrom sammenlignet med alle andre kommuner i Rogaland. Det gjør at vi starter en ny politisk periode i en høyere oppoverbakke enn andre sammenlignbare kommuner.

Denne politiske perioden har lært meg en viktig ting; alle vi lokalpolitikere, uansett hvilket parti vi kommer i fra, ønsker det samme: trygg økonomi, gode tjenester, forutsigbarhet for våre innbyggere og ikke minst for lokalt næringsliv. Men, verdigrunnlaget til politikken vår er ulik. Jeg er helt overbevist om at det vi betaler i skatt, også i eiendomsskatt, er med på å sikre at vi kan videreutvikle og opprettholde gode velferdsordninger. Jeg er og overbevist om at det vi betaler over vår felles skatteseddel skal deles med fellesskapet.

Valgkamp mottoet vårt er: Sammen for Randaberg – og det er nettopp det vi ønsker vi skal være – sammen for en bærekraftig bygd hvor vi alle skal kunne leve gode liv.

Jeg blir oppmuntret av å se at AP har en viss oppadgående trend.

Vi i Randaberg arbeiderparti er klare til å jobbe for å samskape og gjennomføre de beste løsningene for bygda vår. Kandidatene våre er bunnsolide randaberbuer som kjenner Randaberg og som vil bidra til en aktiv og levedyktig bygd.

Det er 50 dager igjen til valget, er du en gjerdesitter, eller en lillavelger, eller bare usikker på hvordan veien videre for Randaberg skal være politisk, så kom å treff oss på stand, inviter oss inn til laget ditt eller bedriften din. Vi kommer gjerne.