ROMANIA: – Joda, jeg kom meg fram til etter hvert rett sted og by, men ser jeg hadde bommet litt også - for sluttdestinasjonen var ikke Cjuj-Napuca, men halvannen time unna, nemlig Ogra, humrer Jan Roar Førre.

Noen mil fra eller til, eller halvannen timer gjør ikke så mye når det kommer til å levere fra seg kjæledeggen hans, bilen - en Landcruiser.

– Neida, nå er bilen levert og skal klargjøres. Bilen skal renoveres totalt, lakkeres og da er den altså klar for nye 30 år blant annet på landeveien jeg har kjørt den siste uka.

Det har vært en del gode opplevelser dagene på tur. Lokale tradisjoner skal man også hølig takke ja til, sies det.

– Dagen i går gikk med til å rydde ut av bilen slik den er klar for alt som skal gjøres. Sebastian som jeg kjenner, har en kamerat som skal gjøre dette. Jeg ble invitert hjem og inn i huset, blant annet for kaffe.....og plommesnaps. Klokken 10 om formiddagen var jeg høflig nok til å takke ja. 60 prosent plommebrennevin er ikke det beste, men høflig som jeg er....

Siden forteller han om tur til byen Târgu Mureș, en by på størrelse med Stavanger når det kommer til antall innbyggere.

– Kameraten er vokst opp der, midt i Transylvanias rike. En flott by som også har en gammel festning. Ellers har det blitt Spa på hotellet, herlig mat til terningkast 10 og ikke minst ut i basseng og skrubba med saltpartikler i huden.

– Det ble en solid omvisning i en by som var spennende. Fantastisk med lokal guide-kamerat som forteller alt mulig . Ankom en gigantisk byfestning. Her var det sikkert yrende liv i sin tid, bevoktet av vakter og kanoner.

Men nå nærmer det seg hjemreise for «turmannen».

– Ja, det gjør det, men jeg skal på et slott før jeg reiser hjem.Vi skal kjøre et par timer sørvest inn i landet, men det blir det mer om i morgen, forteller han.

Jan Roar Førre på plass i en bil han kanskje kunne tenkt seg. Foto: Privat